On 2014-11-25 00:58, Bronco wrote: > 1. nusiperki kavai atskirą kokybišką french press indą (bodum ar kažką > panašaus); > 2. norimą kiekį kavos suberi į indą; > 3. pasidedi greta laikrodį su sekundžių rodmenimis, kad jį gerai matytum; > 4. užverdi vandenį, išsijungus arbatiniui, stebi laikrodį; > 5. po 40-50s. užpili reikiamą vandens kiekį į french press indą; > 6. iškart žvilgsniu užfiksuoji laiką; > 7. iškart pamaišai su arbatiniu šaukšteliu kavą, kad tirščiai imtų > grimzti į dugną sparčiau; > 8. uždedi french press "stūmoklį" ir stebi laiką, praėjus 25s. pradedi > lengvais judesiais "žingsnis pirmyn - pusė žingsnio atgal" (kad lengviau > įveikt tirščių pasipriešinimą) slėgti kavą. Rekomenduotina slėgimą > pabaigti per 5-7 sekundes; > 9. tik suslėgus, kavą staigiai supilstai į puodelius. > 10. jei reikia, pridedi cukraus ir geri. Dar kelios pastabos: 5b. Jei arbatinuke kaitinamas labai mažas vandens kiekis, tai gali pakakti palaukti ir 30-40s.. Jei turite termometrą, pasimatuokite patys, per kiek sekundžių jūsų arbatinuke vandens temperatūra nukrenta iki 95-96C. 8b. 25-ių sekundžių pilnai pakanka visoms skoninėms savybėms išsiskirti iš kavos tirščių, vėliau, iki ~60s., iš jų skiriasi didesni kofeino kiekiai, todėl jei reikalingas stipresnis kofeino poveikis, galima pradėti slėgimą 50-55s. (užbaigti iki 60 s.). O šiaip, pabandykite patys kaip jums skaniau, gal pvz. pasirodys, jog 45s. geriausia :)