itin tikslus vandens temperatūros palaikymas, o visa kitą kaip ir beveik dzin... o kanopos reikalingos tam, kad pagal nato reikalavimus, yra nustatytas ir tikslus laikas ir ml kiekis, kiek turi pribėgti į ekspreso puoduką, o tai labai priklauso nuo pačios kavos ir jos sumalimo... Tai su baristom ir žaidžiama kas kart paėmus kitą kavą, kol atrandamas aukso viduriukas :) o poto sėdi ir mėgaujiesi ekspreso aromatu :) Bet aišku galima ir mp3 per bliūtūfą klausyt, kiekvienam savo :) O įdomiausia, kad tikros ekspreso ne visi ir yra ragavę :) (ne visiems beje jos ir reikia) > o tai kas ten tokio ypatingo, kad aparatas negali atstot baristos ranku > miklumo? koks min IQ reikalingas? imho, kaip tik, uzdavus teisingus > parametrus, technika toki reikala zymiai tiksliau atliks, nei belekuris > zmogus. > > On 2016-11-19 19:27, Bronco wrote: >> >> Tiesiog, pagamint espresso pagal visus fengshui standartus, kuriuos >> reglamentuoja Italijos Espresso institutas, yra ganėtinai nelengva net >> žmogui su jo rankų miklumu ir juntamai didesniu IQ, nei pas visokius >> metalinius espresso box'us. >> >> Iš to peršasi išvada, jog tas box'as turi būti labai išmanus ir jame >> turi būti suintegruoti absoliučiai teisingi ir brangūs mazgai. >> >> Realybėje, tokie aparatai tik priartėja prie baristos naujoko ar, >> geriausiu atveju, vidutinioko rezultatų ir kainuoja tūkstančius eur'ų. >> Todėl geriau nevaidint Donaldo Trump'o ir nusipirkt teisingą klasikinio >> dizaino aparatą už krikščioniškus pinigus ir pačiam išmokt juo naudotis. >> Kainuoja tokių entry modeliai iki 1000 EUR už visą įrangą, o pasidarai >> pats espresso kaip aparatas už 3500 EUR nesugeba padaryt. Va, tokia >> maždaug matematika. >> >> Na o bet tačiau, tu espresso iš viso esi ne mėgėjas, tai net neaišku kam >> čia tau ir anas buvo reikalingas :) Reikėjo nupirkt stiklinę kolbą - >> švirkštą už 15 EUR'ų ir būtum laimingas kaip tapkė ;)