o jei nepilscius i menulius ui klausimus atsakyt? siaip ir traukiau linkt to kad "pačioje Šampanėje" sampano skoniui tiek pat svarbu kaip baristos dalyvavimas ruosiant eilini espresso: prastas derlius, vyndario failas, bet vistiek sampanas, nes gi is sampanes, kaip ir turbut su espresso degustuojant ne visada labiau patinkantis skonis bus baristos ruostas, bet gi ne fengshui prisipazint - as gi del to i italija vaziavau... :) On 2016-11-23 21:57, Bronco wrote: > On 2016-11-23 21:29, Ignas wrote: >> o jei derliu is sampanes pervezt i moldova > > Tu dar į Mėnulį nuvežk, rašytojau :) Šampanas gaminamas tik iš Šampanės > provincijoje augančių vynuogių pagal tikrąsias šampano gaminimo > technologijas pačioje Šampanėje ir niekur tų vynuogių vežti nereikia. Be > to, aš net neįsitikinęs jog jas augintojai parduotų į "šalį" ir ar liktų > bent koks finansinis interesas po tokio vežimo. > > O visų kitų šalių gamintojų improvizacijos šampano temoje vadinamos > "Putojančiu vynu". Ir aš nesakau, jog jos visos šūdas ir neskanu. Bet > tai nėra šampanas ir pirmas pasitaikęs somelje ar šampano mėgėjas tai > paragavęs tau iškart pasakys. Putojantis vynas gali būti kotiruojamas > putojančio vyno kategorijoje, bet ne šampano. > > Tikras šampanas yra nepigus gėrimas, kainos prasideda maždaug nuo 15EUR > už butelį. Bet kad kažką įdomesnio paragavus pajusti, reik ruoštis 25-30 > eur'ų už butelį kainai.