On 2016-11-24 09:37, MRT wrote: > Rasai kaip narkomanas :D.. cia apie tokius device? > https://www.huracan.lt/visa-iranga/Aeropress > https://www.senukai.lt/p/kavinukas-tescoma-teo/4h61 > Klasikinis French press yra tavo antrame linke. Pirmasis tai ten kažkoks naujoviškas iškrypimas. Kartą žiūrėjau Youtubėje kaip su juo gamina kavą, tai taip ir nesupratau, kame ten prikolas. > > Man sitie device panasus i Shuttle iskeitima i paprastas kopecias.. Kartais, kai reikia įkalti vieną vinį, geriau atsinešti plaktuką vulgaris, nei vežti kokį nors modernų kalimo robotą. Iš visų kavos rūšių tik espresso yra technologiškai komplikuotas kavos gamybos būdas. O visiems kitiems nereikia jokios sudėtingos įrangos. Aš pats kai kur nors važiuoju ir man reikia kavos į termosą, galvoji su Rancilio klasikiniu espresso aparatu gaminu espresso ir pildau termosą? :) Paimu tik kitas labiau tinkamas pupeles (jei turiu po ranka), pakeičiu sumalimo laipsnį į ženkliai stambesnį, nei reikia espressui ir gaminu French press būdu. Espresso geriamas iškart vos pagamintas, dažnai vienu gurkšniu išgeriamas visas. Pvz. joks save gerbiantis italas neužsakinės espresso restorane prie staliuko, o eis prie baro ir ten jį išgers vos pagamintą. O apie visokius skiedimus vandeniu, kai jį jau reik gert, tai geriau jiems net nepasakot, nes dar ims juoktis. O restorane prie stalo geriami visokie latte, kapučino ir kiti kavos produktai. > Tada panasu i 3 sauksteliai i puodeli ir uzpilt vandens :D.. French press yra geriau, nes gali kontroliuoti kiek laiko kavos tirščiai bus karštame vandenyje. Jei juos laikai per ilgai, pabaigoje iš kavos ima skirtis visiškai nereikalingos karčios medžiagos ir sugadina kavos skonį. Būtent french press šią problemą sprendžia.