tai arba yra kazkoks nustatytas skonio etalonas, prie kurio bandymu metu priarteja barista, arba tiesiog jis taip bandydamas gali atrast maksimaliai sau patinkanti gerimo recepta. bet tada taip smulkinantis dar reiktu gerejui ieskotis ir baristos, kad abieju skoniai sutaptu... vienzo - religija... On 2016-11-23 21:08, Bronco wrote: > On 2016-11-23 09:14, Ignas wrote: >> tai barista ir laika ir turi jaucia geriau nei bet koks "priboras"? > > Pakeitus kavos pupeles atliekami keli bandomieji espresso gamybos > kartai, jų eigoje sukalibruojama kavamalė pagal konkrečiai tas, tos > rūšies, tos partijos kavos pupeles. O kada viskas idealu, o kada dar ne, > nustato pats barista. Vien šis etapas reikalauja tam tikro IQ arba be > galo sudėtingos elektronikos ir automatikos mikso. Bet tai tik vienas > proceso etapas... > > Profesionalaus baristos lygio espresso nepagamina joks automatinis > espresso aparatas iš egzistuojančių pasaulyje! Joks, už jokius pinigus. > Baristą mėgėją atstoja labai brangus geras aparatas, kurio kaina > skaičiuojama tūkstančiais eurų. >