kartojuos: tai ka daro konkreciai barista, ko negali technika ruosiant kava? kodel butent baristos ruosta espresso bus "tikra", o aparatas darys "espresso gerima"? nu mat ji biesas, skoniai skirsis gal, bet ir gereju skiniai skirtingi, gal kazkam ir is tikruju kofemanu kaip tik aparatine skanesne bus kazkuriuo momentu... ar italijos espresso institutas nustate kaip butinybe baristai dalyvaut gaminime, kitaip nesiskaitys espresso?... On 2016-11-23 20:33, Bronco wrote: > On 2016-11-21 11:18, Ignas wrote: >> imho, kaip tik, uzdavus teisingus parametrus, technika toki reikala >> zymiai tiksliau atliks, nei belekuris zmogus. > > Atliks, bet labai brangi ir išmani technika. Ir ji kainuos tiek, jog tau > atšoks noras ją pirkti. Pigiausias ir teisingiausias espresso gamybos > būdas, kai ji daro barista klasikiniu espresso kavos aparatu. > > p.s. elementaraus gamybos proceso sukalibravimo, pakeitus kavos pupeles, > nesugebės atlikti joks automatinis aparatas iš žemiškų kainų rėžio. > Faktiškai, vis tiek turėsi kavamale reguliuoti rankomis, tik > automatiniuose aparatuose jos tokios prastos, jog kartais nusuki ant > minimumo ir vis tiek per stambiai mala.