Troskinta vegele Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini kur nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o veliau su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome porcijinio dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto vyno ir atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau sudedame zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais grybukus ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete galima uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir troskiname.Po 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis padazas.Prie zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi ,skanaus Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai skaniai. Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir labai minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka. "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net... > Povilai, > > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors receptą, > kaip gamint vėgėlę .... Pernai metais pirmą kart gaminom - neskaniai > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom > turguj ... > > VE > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net... >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko istraukt, >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint. >