Tą tai jau būtinai darysim ir eisim kuojų smaugt kotletukam su morkytėm :D "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hfligm$snh$1@trimpas.omnitel.net... > calm down calm down. > Vilpišausko, ne Vilpišausko. Kopyraitas, ne kopyraitas. > Ajkit peilių galąst, matėt - ledai ateina. :))) > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > news:hflebu$m0q$1@trimpas.omnitel.net... >> Kartoju - imta ne iš Vilpišausko dienoraščio, o iš čia >> http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=48&t=57&start=0 , beje >> Vilpišausko žurnale iš vis nėra patiekalų iš vėgėlės, todėl prieš rašant >> 100% reiktų tuom įsitikint :) >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> news:hflcub$jje$1@trimpas.omnitel.net... >> > Pakeitimams kopyraito gali ir nedėti, o cituojamam tekstui - taip :) >> > Anyway, dar nesamdė jis manęs atstovauti, tai nesiimsim procesinių >> > veiksmų >> > kol kas jokių. >> > >> > Aš tiesą sakaint neskaičiau anksčiau šio recepto, tačiau braižas - 100% >> > :)))) >> > >> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message >> > news:hflbu6$i0q$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto >> >> pilnas >> >> netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį >> >> receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c). >> >> >> >> Beto parašiau savo pakeitimus :) >> >> >> >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> >> news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu >> >> > gi. >> >> > >> >> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message >> >> > news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> Troskinta vegele >> >> >> >> >> >> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini >> >> >> kur >> >> >> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o >> >> >> veliau >> >> >> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada >> >> >> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome >> >> >> porcijinio >> >> >> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame >> >> >> balto >> >> >> vyno >> >> >> ir >> >> >> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy >> >> >> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje >> >> >> pakepiname >> >> >> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau >> >> >> sudedame >> >> >> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais >> >> >> grybukus >> >> >> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug >> >> >> isgerete >> >> >> galima >> >> >> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir >> >> >> troskiname.Po >> >> >> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, >> >> >> kuriame >> >> >> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje >> >> >> vandens >> >> >> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis >> >> >> padazas.Prie >> >> >> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi >> >> >> ,skanaus >> >> >> >> >> >> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai >> >> >> skaniai. >> >> >> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir >> >> >> labai >> >> >> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka. >> >> >> >> >> >> >> >> >> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message >> >> >> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> > Povilai, >> >> >> > >> >> >> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors >> >> >> > receptą, >> >> >> > kaip gamint vėgėlę .... Pernai metais pirmą kart gaminom - >> >> >> > neskaniai >> >> >> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią >> >> >> > nusipirkom >> >> >> > turguj ... >> >> >> > >> >> >> > VE >> >> >> > >> >> >> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message >> >> >> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko >> >> >> >> istraukt, >> >> >> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu >> >> >> >> ir >> >> >> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint. >> >> >> > >> >> >> >> >> >>