Tema: Re: 7-adienio naktis
Autorius: sonca
Data: 2009-12-08 13:47:10
Kartoju - imta ne iš Vilpišausko dienoraščio, o iš čia 
http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=48&t=57&start=0 , beje 
Vilpišausko žurnale iš vis nėra patiekalų iš vėgėlės, todėl prieš rašant 
100% reiktų tuom įsitikint :)


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
news:hflcub$jje$1@trimpas.omnitel.net...
> Pakeitimams kopyraito gali ir nedėti, o cituojamam tekstui - taip :)
> Anyway, dar nesamdė jis manęs atstovauti, tai nesiimsim procesinių veiksmų 
> kol kas jokių.
>
> Aš tiesą sakaint neskaičiau anksčiau šio recepto, tačiau braižas - 100% 
> :))))
>
> "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message 
> news:hflbu6$i0q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto 
>> pilnas
>> netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį
>> receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c).
>>
>> Beto parašiau savo pakeitimus :)
>>
>>
>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message
>> news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu gi.
>> >
>> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message
>> > news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> Troskinta vegele
>> >>
>> >> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini 
>> >> kur
>> >> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o
>> >> veliau
>> >> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada
>> >> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome
>> >> porcijinio
>> >> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto 
>> >> vyno
>> >> ir
>> >> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy
>> >> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname
>> >> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau 
>> >> sudedame
>> >> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais
>> >> grybukus
>> >> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete
>> >> galima
>> >> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir
>> >> troskiname.Po
>> >> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame
>> >> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens
>> >> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis
>> >> padazas.Prie
>> >> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi
>> >> ,skanaus
>> >>
>> >> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai
>> >> skaniai.
>> >> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir 
>> >> labai
>> >> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka.
>> >>
>> >>
>> >> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message
>> >> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> > Povilai,
>> >> >
>> >> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors
>> >> > receptą,
>> >> > kaip gamint vėgėlę ....  Pernai metais pirmą kart gaminom - 
>> >> > neskaniai
>> >> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom
>> >> > turguj ...
>> >> >
>> >> > VE
>> >> >
>> >> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
>> >> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko
>> >> >> istraukt,
>> >> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir
>> >> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint.
>> >> >
>> >>
>>