Kartoju - imta ne iš Vilpišausko dienoraščio, o iš čia http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=48&t=57&start=0 , beje Vilpišausko žurnale iš vis nėra patiekalų iš vėgėlės, todėl prieš rašant 100% reiktų tuom įsitikint :) "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hflcub$jje$1@trimpas.omnitel.net... > Pakeitimams kopyraito gali ir nedėti, o cituojamam tekstui - taip :) > Anyway, dar nesamdė jis manęs atstovauti, tai nesiimsim procesinių veiksmų > kol kas jokių. > > Aš tiesą sakaint neskaičiau anksčiau šio recepto, tačiau braižas - 100% > :)))) > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > news:hflbu6$i0q$1@trimpas.omnitel.net... >> Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto >> pilnas >> netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį >> receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c). >> >> Beto parašiau savo pakeitimus :) >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net... >> > Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu gi. >> > >> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message >> > news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Troskinta vegele >> >> >> >> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini >> >> kur >> >> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o >> >> veliau >> >> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada >> >> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome >> >> porcijinio >> >> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto >> >> vyno >> >> ir >> >> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy >> >> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname >> >> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau >> >> sudedame >> >> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais >> >> grybukus >> >> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete >> >> galima >> >> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir >> >> troskiname.Po >> >> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame >> >> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens >> >> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis >> >> padazas.Prie >> >> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi >> >> ,skanaus >> >> >> >> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai >> >> skaniai. >> >> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir >> >> labai >> >> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka. >> >> >> >> >> >> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message >> >> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > Povilai, >> >> > >> >> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors >> >> > receptą, >> >> > kaip gamint vėgėlę .... Pernai metais pirmą kart gaminom - >> >> > neskaniai >> >> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom >> >> > turguj ... >> >> > >> >> > VE >> >> > >> >> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message >> >> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko >> >> >> istraukt, >> >> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir >> >> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint. >> >> > >> >> >>