vos seilėm neužspringau :) -- tomuco "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net... > Troskinta vegele > > Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini kur > nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o veliau > su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada > isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome porcijinio > dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto vyno > ir atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy > pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname > svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau sudedame > zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais grybukus > ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete > galima uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir > troskiname.Po 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame > skysciu, kuriame troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu > stiklineje vandens ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka > tirstesnis padazas.Prie zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip > kas megsta.Taigi ,skanaus > > Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai > skaniai. Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina > ir labai minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka. > > > "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message > news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net... >> Povilai, >> >> žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors receptą, >> kaip gamint vėgėlę .... Pernai metais pirmą kart gaminom - neskaniai >> gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom >> turguj ... >> >> VE >> >> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message >> news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net... >>> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko istraukt, >>> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir >>> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint. >> >