calm down calm down. Vilpišausko, ne Vilpišausko. Kopyraitas, ne kopyraitas. Ajkit peilių galąst, matėt - ledai ateina. :))) "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:hflebu$m0q$1@trimpas.omnitel.net... > Kartoju - imta ne iš Vilpišausko dienoraščio, o iš čia > http://zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=48&t=57&start=0 , beje > Vilpišausko žurnale iš vis nėra patiekalų iš vėgėlės, todėl prieš rašant > 100% reiktų tuom įsitikint :) > > > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > news:hflcub$jje$1@trimpas.omnitel.net... > > Pakeitimams kopyraito gali ir nedėti, o cituojamam tekstui - taip :) > > Anyway, dar nesamdė jis manęs atstovauti, tai nesiimsim procesinių veiksmų > > kol kas jokių. > > > > Aš tiesą sakaint neskaičiau anksčiau šio recepto, tačiau braižas - 100% > > :)))) > > > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > > news:hflbu6$i0q$1@trimpas.omnitel.net... > >> Nežinau Vilpišauską ar ne, ėmiau ne iš Vilpišausko dienoraščio, beto > >> pilnas > >> netas būtent šio recepto, visos lt receptų svetainės siūlo būtent šį > >> receptą, todėl nežianu kas yra autorius, todėl ir nerašau (c). > >> > >> Beto parašiau savo pakeitimus :) > >> > >> > >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > >> news:hflb70$gt5$1@trimpas.omnitel.net... > >> > Manau, kad G.Vilpišauską cituoji. Nepamiršk (c) parašyti, nemandagu gi. > >> > > >> > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > >> > news:hfl4sq$5du$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> Troskinta vegele > >> >> > >> >> Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini > >> >> kur > >> >> nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o > >> >> veliau > >> >> su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada > >> >> isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome > >> >> porcijinio > >> >> dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto > >> >> vyno > >> >> ir > >> >> atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy > >> >> pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname > >> >> svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau > >> >> sudedame > >> >> zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais > >> >> grybukus > >> >> ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete > >> >> galima > >> >> uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir > >> >> troskiname.Po > >> >> 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame > >> >> troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens > >> >> ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis > >> >> padazas.Prie > >> >> zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi > >> >> ,skanaus > >> >> > >> >> Aš nelupau odos ir vietoj vyno pyliau daržovių sultinį, gavos labai > >> >> skaniai. > >> >> Tik svarbiausia neperkept, biskuti apkept, o paskui susitroškina ir > >> >> labai > >> >> minkšta ir skani būna. Šiam patiekalui grybai labai tinka. > >> >> > >> >> > >> >> "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message > >> >> news:hfj2rl$3ju$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> > Povilai, > >> >> > > >> >> > žinau, kad mėgsti skanei pavalgyt. Parašyk jei nesunku kokį nors > >> >> > receptą, > >> >> > kaip gamint vėgėlę .... Pernai metais pirmą kart gaminom - > >> >> > neskaniai > >> >> > gavosi. Arba nemokėjom pagamint, arba gal kokią pasenusią nusipirkom > >> >> > turguj ... > >> >> > > >> >> > VE > >> >> > > >> >> > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > >> >> > news:hfit2c$omk$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> >> As parsiveziau namo viena ir dziaugiausi ,kad daugiau nepavyko > >> >> >> istraukt, > >> >> >> nes tikrai nebuciau turejes kur jas deti, o suvalgyt vienu kartu ir > >> >> >> vienos buvo per akis ir dar liko draugus pavaisint. > >> >> > > >> >> > >> >