Kiek teko girdeti, tai teisingos namines bulves fri kepamos 2 etapais: 1. zemesneje temperaturoje, kad nebutu "zalios" 2. apskrudinamos didesneje temperaturoje. Praktikos neturiu jokios, bet jei noreciau tureti tokiu naminiu pusfabrikatu, tai po pirmo etapo nusausinciau bulves ant popieriniu ranksluosciu, atsargiai vienu sluoksniu uzsaldyciau ant kokio padeklo ir tik tada supakuociau i maiselius. Zodziu kaip su uogomis. Ar reikia plauti pries 1-ma etapa, nezinau. Bet vienareiksmiai po tokio plovimo reiketu labai kruopsciai nusausinti bulves. "Daiva D." <> wrote in message news:hd45bn$2qd$1@trimpas.omnitel.net... > berods apvirt reikia > > "Indraja" <> wrote in message news:hd44a4$1ij$1@trimpas.omnitel.net... >> na jei reikia nuplaut, tai poto reikia padziovint, ar pan.? Nes gi paskui >> saudys aliejus... >> --- >> "monaxas" <ish_kur_mergaitei_tiek_drasos@tiek.valios.gelezhines> wrote in >> message news:hd43mf$pm$1@trimpas.omnitel.net... >>> supjauscius reik nuplaut. Mano vaikai kazkada taip cipsus gamindavosi. >>> >>> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message >>> news:hd416f$tg8$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Sveiki, nors ir ne gurmaniskas patiekalas, bet mano vaikas "ziauriai" >>>> megsta >>>> fri bulvytes. >>>> Sumasciau, kad palengvinciau sau dalia, jei kiekviena karta ju nereiktu >>>> skusti ir pjaustyti, o tiesiog pasiruosti 5 - 8 porcijas saldiklyje, >>>> kad >>>> ateity uztektu istraukti, ir suversti i verdanti alieju. >>>> Kilo klausimas, kaip bulves paruosti, kad verdant aliejuje jos >>>> nesuliptu. >>>> Patirtis rodo, kad namines saldytos bulvytes suvertus i alieju, daznai >>>> sulimpa. Pirktines buna gausiai suteptos riebalais, ir dar kazkas joms >>>> padaryta, kad nebutu tokios "slaipios"... Gal kas yra pasiruoses tokio >>>> dalyko ir kaip tai dare. Is anksto dekoju uz patarimus, o gurmanai - >>>> prasom >>>> nesijuokti :) >>>> >>>> I. >>>> >>