monaxas wrote: > Nedziovindavo. > "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:hd44a4$1ij$1@trimpas.omnitel.net... >> na jei reikia nuplaut, tai poto reikia padziovint, ar pan.? Nes gi paskui >> saudys aliejus... >> --- >> "monaxas" <ish_kur_mergaitei_tiek_drasos@tiek.valios.gelezhines> wrote in >> message news:hd43mf$pm$1@trimpas.omnitel.net... >>> supjauscius reik nuplaut. Mano vaikai kazkada taip cipsus gamindavosi. >>> >>> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message >>> news:hd416f$tg8$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Sveiki, nors ir ne gurmaniskas patiekalas, bet mano vaikas "ziauriai" >>>> megsta >>>> fri bulvytes. >>>> Sumasciau, kad palengvinciau sau dalia, jei kiekviena karta ju nereiktu >>>> skusti ir pjaustyti, o tiesiog pasiruosti 5 - 8 porcijas saldiklyje, kad >>>> ateity uztektu istraukti, ir suversti i verdanti alieju. >>>> Kilo klausimas, kaip bulves paruosti, kad verdant aliejuje jos nesuliptu. >>>> Patirtis rodo, kad namines saldytos bulvytes suvertus i alieju, daznai >>>> sulimpa. Pirktines buna gausiai suteptos riebalais, ir dar kazkas joms >>>> padaryta, kad nebutu tokios "slaipios"... Gal kas yra pasiruoses tokio >>>> dalyko ir kaip tai dare. Is anksto dekoju uz patarimus, o gurmanai - >>>> prasom >>>> nesijuokti :) >>>> >>>> I. >>>> >> Vnz friskes ( arba ka anglai vadina chipsais) yra gaminamos sitaip supjaustai bulves nusausini popieriniame ranksluostyje ir porai minuciu i verdanty alieju, po to vel nudziovini atvesini ir saldai. Ir tada jos nei lips nei kibs ir labai greitai gaminsis ( taip beje parduotuvines laisvutes gaminamos todel jos ir yra like siek tiek aliejaus )