Daiva, sorry spustelejau "reply" vietoje "reply to group" Pagal savybes ir faktura, strutiena greiciau lyginciau su jautiena nei kalakutiena, ji tikrai skiriasi nuo musu iprastos paukstienos, todel ir apdorojimo budai ir terminai siek tiek skirtingi. As pati neauginu ir nepjaustau, paprasau file - gaunu svieziai ispjauta file, tai man leidzia isvengti subproduktu klausimo ;) "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:hdkgd7$lgg$1@trimpas.omnitel.net... > "Neringa" <belekas@neraso.lt> wrote in message > news:hdkfij$klf$1@trimpas.omnitel.net... >> Sau netroskiname, pamarinuojame su norimais prieskoniais ar vyne ir >> trumpai >> apkepame. Tada ji buna trapi ir dar minksta, bet kudikiui tokios neduosi, >> jam reikia pilnai iskepti. >> Zinau, kad reikia troskinti netrumpai, tam, kad ji pilnai iskeptu ir >> nesukietetu, bet nezinau ar tas "netrumpai" yra 20 min ar 40 ar dar >> daugiau. >> Jei patroskinu ilgiau, bet nepakankamai tada ji siek tiek pakieteja ir >> praranda ta trapuma, nenoriu to. O ir be galo eksperimentuoti nesinori, >> noretusi patarimo is tu, kas bande ir zino. > > Man atrodo, pernelyg sudėtingai gyvenate... Jei mažas (plonas) gabaliukas, > jis greitai troškinasi, jei didesnis - ilgiau. Seno paukščio - ilgiau, > jauno - trumpiau... Strutiena tai vis tiek paukštiena, nemanau, kad jos > terminio apdorojimo laikas turėtų skirtis nuo kalakutienos. > >> Dazniausiai gaminame file, tai atlieku kaip ir nelieka, o jei sau >> gaminame >> is pjausniu, tai kas nuo ju lieka, (buna siek tiek pleviu) - nueina >> suniukui :) > > Aha, o ten, iš kur file paėmėt, tai juk liko dar kažko? > Tiesiog žinau, kad vienas prekybos tinklas kartais paduoda pigių > strutienos subproduktų iš vietinių fermų. Vadinasi, jų yra...