Tema: Re: pameskit ideju kur panaudoti konservuotu grybu pertekliu
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-01-17 13:20:02
"buran" <alduti@gmx.net> wrote in message
news:mn.8a127da1570ae407.71523@gmx.net...
> Gryyyyyybai :))))
>
> O kaip lietiniai su grybais? Grybus sumali ar smulkiai supjaustai,
> pakepini smulkiai pjaustytus svogūnus, sudedi grybus ir dar truputį
> pakepini, na dar prieskonių pagal skonį...
> Tada kepi lietinius ir į vidų dedi šitą grybų masę.
>
> Arba imi lygiom dalim svogūnų, morkų ir grybų. Kepini svogūnus žiedais,
> kai iškepa sudedi morkas, dar pakepini, tada pridedi pomidorų padažo,
> drusko, pipirų ir t.t. kokius prieskonius mėgsti, sudedi grybus ir viską
> truputį patroškini ant minimalios ugnies. Tada atšaldai ir laikai
> šaldytuve. Man toks patiekalas su juoda duona - labai jėginis.
>
> Arba tiesiog smulkiai įpjaustai svogūnų, užpili grietine ir viskas :D
>
> Arba lazanija, tik vietoj "boloneze" padažo dedi smulktintus grybus.
>
nebutinai vietoj, galima ir lygegrecei ;)
>
>
>
>
> lasaZ expressed precisely :
>> sveiki,
>>
>> turiu šaldytuve per dau rudens metu užraugtų grybų, ir vietos trūkumas
>> jau erzina... Dėjau tų grybų į barščius, naudojau su silke, bet jie kaip
>> nepasibaigia, taip nepasibaigia. Gal galėtumėt kolegos pametėti daugiau
>> idėjų kur tuos grybus panaudot? Ryt bandysiu kept bandeles su jų įdaru,
>> bet vis tiek liks tiek, kad užteks ilgam...
>>
>> ačių visiems :)
>>
>> lasaZ
>
>