mes irgi perteklini sultini bandem saldyt. Visai gerai "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com... > Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 > g/ 500g/ 1,5 l sultinio" ..... Jei viską gamint teisingai, tektų > prikabint dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l > sultinio, teks jį pagreitintai vartot. > Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors > įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu. > > 1. Sultinys iš vištos kaklelių > > pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, > du saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai > supjausčius į puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį > dar virti 4 val. Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis > vištienos, kuri puikiai susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint > nuo yrančių kauliukų). > > 2. Koncentruotas sultinys > > 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. > Visas procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek > visi kiti ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas > ir 30 min. šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, > tiek jį praskiesti iki norimo skonio. > > Laikymas: > > Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę > ir rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. > sultinio, o sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui > atvėsintą sultinį supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir > šaldiklyje paruošiau 15 tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, > ant kito degiklio prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 > min ir sultinys paruoštas. > > p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :) > >