Tema: Re: Sultinys mėnesiui
Autorius: bzik
Data: 2010-02-03 10:35:33
mes irgi perteklini sultini bandem saldyt. Visai gerai

"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com...
> Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 
> g/ 500g/ 1,5 l sultinio"  ..... Jei viską gamint teisingai, tektų 
> prikabint dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l 
> sultinio, teks jį pagreitintai vartot.
> Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors 
> įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu.
> 
> 1. Sultinys iš vištos kaklelių
> 
> pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, 
> du saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai 
> supjausčius į puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį 
> dar virti 4 val. Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis 
> vištienos, kuri puikiai susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint 
> nuo yrančių kauliukų).
> 
> 2. Koncentruotas sultinys
> 
> 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. 
> Visas procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek 
> visi kiti ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas 
> ir 30 min. šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, 
> tiek jį praskiesti iki norimo skonio.
> 
> Laikymas:
> 
> Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę 
> ir rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. 
> sultinio, o sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui 
> atvėsintą sultinį supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir 
> šaldiklyje paruošiau 15 tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, 
> ant kito degiklio prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 
> min ir sultinys paruoštas.
> 
> p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :)
> 
>