Tema: Re: Sultinys mėnesiui
Autorius: Budulis
Data: 2010-02-03 22:04:02
he.. variantas!
butinai bandysiu nr 2.
dekui labai.

"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com...
> Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 g/ 
> 500g/ 1,5 l sultinio"  ..... Jei viską gamint teisingai, tektų prikabint 
> dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l sultinio, teks 
> jį pagreitintai vartot.
> Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors 
> įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu.
>
> 1. Sultinys iš vištos kaklelių
>
> pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, du 
> saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai supjausčius 
> į puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį dar virti 4 
> val. Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis vištienos, kuri puikiai 
> susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint nuo yrančių kauliukų).
>
> 2. Koncentruotas sultinys
>
> 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. Visas 
> procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek visi kiti 
> ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas ir 30 min. 
> šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, tiek jį 
> praskiesti iki norimo skonio.
>
> Laikymas:
>
> Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę ir 
> rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. sultinio, o 
> sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui atvėsintą sultinį 
> supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir šaldiklyje paruošiau 15 
> tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, ant kito degiklio 
> prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 min ir sultinys 
> paruoštas.
>
> p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :)
>
>