he.. variantas! butinai bandysiu nr 2. dekui labai. "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com... > Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 g/ > 500g/ 1,5 l sultinio" ..... Jei viską gamint teisingai, tektų prikabint > dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l sultinio, teks > jį pagreitintai vartot. > Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors > įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu. > > 1. Sultinys iš vištos kaklelių > > pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, du > saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai supjausčius > į puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį dar virti 4 > val. Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis vištienos, kuri puikiai > susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint nuo yrančių kauliukų). > > 2. Koncentruotas sultinys > > 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. Visas > procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek visi kiti > ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas ir 30 min. > šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, tiek jį > praskiesti iki norimo skonio. > > Laikymas: > > Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę ir > rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. sultinio, o > sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui atvėsintą sultinį > supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir šaldiklyje paruošiau 15 > tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, ant kito degiklio > prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 min ir sultinys > paruoštas. > > p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :) > >