Džiaugiuosi pagelbėjęs :) > he.. variantas! > butinai bandysiu nr 2. > dekui labai. > > "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message > news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com... >> Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 g/ >> 500g/ 1,5 l sultinio" ..... Jei viską gamint teisingai, tektų prikabint >> dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l sultinio, teks jį >> pagreitintai vartot. >> Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors >> įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu. >> >> 1. Sultinys iš vištos kaklelių >> >> pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, du >> saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai supjausčius į >> puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį dar virti 4 val. >> Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis vištienos, kuri puikiai >> susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint nuo yrančių kauliukų). >> >> 2. Koncentruotas sultinys >> >> 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. Visas >> procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek visi kiti >> ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas ir 30 min. >> šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, tiek jį >> praskiesti iki norimo skonio. >> >> Laikymas: >> >> Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę ir >> rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. sultinio, o >> sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui atvėsintą sultinį >> supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir šaldiklyje paruošiau 15 >> tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, ant kito degiklio >> prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 min ir sultinys >> paruoštas. >> >> p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :) >> >>