Tema: Re: Sultinys mėnesiui
Autorius: SMart
Data: 2010-02-04 09:05:53
Džiaugiuosi pagelbėjęs :)

> he.. variantas!
> butinai bandysiu nr 2.
> dekui labai.
>
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
> news:mn.1a717da23f9de2a4.0@gmail.com...
>> Atsivertės kokį įdomesnį receptą vis atsiremdavau į eilutę "Imame 200 g/ 
>> 500g/ 1,5 l sultinio"  ..... Jei viską gamint teisingai, tektų prikabint 
>> dar 4 val. sultinio virimui. Gi savaitgalį pasiruošus 5 l sultinio, teks jį 
>> pagreitintai vartot.
>> Kadangi iš priminties esu racionalizatorius pradėjau iesškot kokių nors 
>> įmanomų sprendimų kaip greitai/pigiai/ilgam asirūpinti sultiniu.
>>
>> 1. Sultinys iš vištos kaklelių
>>
>> pusantro kg kakliukų (turguje po 3,90/kg), didelė morka, pora svogūnų, du 
>> saliero kotai, poras, druska, pipirai. viską grubiai/stambiai supjausčius į 
>> puodą (6 l), užvirinti, nugrėbti putas ir sumažinus ugnį dar virti 4 val. 
>> Gausis geri 4 litrai sutinio ir puskilogramis vištienos, kuri puikiai 
>> susivartos salotoms (tik teks kantrai nurint nuo yrančių kauliukų).
>>
>> 2. Koncentruotas sultinys
>>
>> 4 val kartais ir savaitgaliui yra daug... Sprendimas - greitpuodis. Visas 
>> procesas kaip 1 variante, bet vandens pilu panačiai tiek kiek visi kiti 
>> ingredientai sveria kartu. Viską užverdu, dangtis, spaudimas ir 30 min. 
>> šnypštimo. Galima naudoti tiek gautą "koncentruotą" sultinį, tiek jį 
>> praskiesti iki norimo skonio.
>>
>> Laikymas:
>>
>> Šiaip šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje esu išlaikęs apie savaitę ir 
>> rūgimo nepastebėjau. Bet kartais pvz. padažui reikia 200 g. sultinio, o 
>> sekančio 200 g. prireiks po savaitės. Tam reikalui atvėsintą sultinį 
>> supilsčiau į 200g. vienkartines stiklinaites ir šaldiklyje paruošiau 15 
>> tokių "šovinių". Dabar, pradėjus kažką gaminti, ant kito degiklio 
>> prikaistuvis, maža ugnis ir ledo buljono gabalas. 5 min ir sultinys 
>> paruoštas.
>>
>> p.s. šį savaitgalį bandysiu virti sultinį iš jaučio uodegų :)
>>
>>