Tema: Re: ketine keptuve
Autorius: SMart
Data: 2010-02-05 09:50:39
Lašiniai. Kad ir po kelių mėnesių nenaudojimo pašildžius ir nuvalius 
sausu skuduru arba popieriniu rankšluosčiu. Turiu tokį špyžinį puodą 
"Dutch oven" iš armijai ir civiliams. Jame verdu plovą jei reikia 
didesnio kiekio. Naudojamas kartą į mėnesį kai šilta, o dabar iš vis 
užkištas giliai ir nejudintas nuo rudens. Turi jis blogą savybę - 
velniškai rudyja ir maistas tą metalo-tepalo skonį perima. Po gaminimo 
švariai išplaunu, pereinu su lašinių gabaliuku ir taip užsikoncervuoja 
a nei rūdelės.

> del sito punkto norejau paklaust, nes yra sodyboj kelis menesius nenaudojamu. 
> Eilinis aliejus pastovejes ilgiau (kad ir koki menesi) grynam ore pradeda 
> igyt nemalonu kvapa, o dar ilgiau tirsteja i lipnia mase. Ar yra kokiu 
> teisingesniu budu sutept spiziu, kad po to nereiktu nuodugniai sveist?
>
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
> news:mn.2a297da2a42f12d0.0@gmail.com...  Jei ilgiau nenaudoti - tepti 
> riebalu.