Sveiki, Na nebezinau ar visai nebesuprantu alaus skoniu ar tikrai visi alus tapo vienodai beskoniai. Apie Svyturio-Utenos-Kalnapilio cia kalba is vis neina. kalbu apie kazkiek "normalesni" alu:) Netgi tas pats Kauno alus kazkada buves tikrai puikus, pastaruoju metu zenkliai suprastejo, na tik porterio skonis nesikeicia, bet cia kalba eitu apie paprasta lager ar pilsner tipo alu."Vilniaus alus" taip pat kazko nebedziugina.. Isbandyti ir visi pilstomi is Beer Barel nu kazko truksta ir tiek. Visokie vokiski, netgi be apyniu ekstraktu kur gaminami irgi nedziugina :) susidaro ispudis kad visi be isimties alus gaminami skoni zudanciu high gravity budu... Tiesa, lieka visokie gyvi lietuviski, tikrai unikalus alus, bet jiems iki klasikinio lager ar pilsnerio dar toli :) Tad pagrindinis klausimas butu - argi neimanoma niekur rasti tokio alaus, koki kadaise gamino tas pats Svyturys ar Utena? pamenu kad ir senaji Utenos... ar pvz Svyturio gintarini.... mmm... :) Gal kas turit atrade koki mazai zinoma alu, kuris bent kiek butu panasus i senuosius lietuviskus alus? Netgi pamenu alaus putos anksciau supylus i bokala budavo visai kitokios - atsirasdavo tokie dideli burbulai, panasus i muilo burbulus, o daabr tik smulkus burbuliukai kaip limonado :) Aciu uz kantrybe skaitant sia rasliava :)