Visiskai sutinku! Beje, daug metu nebegeriu alaus, poto kai pradejo ji gaminti is proshkiu. Bet kartais nuvaziuoju i Pilzena pas drauga. Tai nueinam koki karta i bara ir ismaukiam po bokala. Taciau vietiniai cekai profesionalai labai gerbia toki gyva alu vardu Svijany - tik vienuoliikta numeri!. Tai si alu geria visi profai ir po 40 ;)))) kaip prancuzai vyna ar airiai viski. Is musuoe esamu cekisku alu, man ji primena daugiausiai Staropramen. Labai geras glitumas to alucio. Todel retkarciais nusiperku buteliuka. Skanesnio and Lietuvos man neteko ragauti. IMHO "Ignas" <ignasvp_trinti_@takas.elte> parašė naujienų pranešime:htllf6$na7$1@trimpas.omnitel.net... > > pereik prie viskio ir konjako, alus tik iki 40, po to ima kenkt ivaizdziui > > > "Tomas" <ttt@ttt.lt> wrote in message > news:htlhhf$glm$1@trimpas.omnitel.net... >>O jeigu rimtai, griztant prie temos... :) ? >> >> "Ignas" <ignasvp_trinti_@takas.elte> wrote in message >> news:htlh2m$fu2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> kai buvom jauni, ir zole buvo zalesne, ir dangus melynesnis, ir mergos >>> grazesnes... >>> >>> >>> >>> "Tomas" <ttt@ttt.lt> wrote in message >>> news:htjvvk$2ct$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Sveiki, >>>> Na nebezinau ar visai nebesuprantu alaus skoniu ar tikrai visi alus >>>> tapo >>>> vienodai beskoniai. Apie Svyturio-Utenos-Kalnapilio cia kalba is vis >>>> neina. >>>> kalbu apie kazkiek "normalesni" alu:) Netgi tas pats Kauno alus kazkada >>>> buves tikrai puikus, pastaruoju metu zenkliai suprastejo, na tik >>>> porterio >>>> skonis nesikeicia, bet cia kalba eitu apie paprasta lager ar pilsner >>>> tipo >>>> alu."Vilniaus alus" taip pat kazko nebedziugina.. Isbandyti ir visi >>>> pilstomi >>>> is Beer Barel nu kazko truksta ir tiek. Visokie vokiski, netgi be >>>> apyniu >>>> ekstraktu kur gaminami irgi nedziugina :) susidaro ispudis kad visi be >>>> isimties alus gaminami skoni zudanciu high gravity budu... Tiesa, lieka >>>> visokie gyvi lietuviski, tikrai unikalus alus, bet jiems iki klasikinio >>>> lager ar pilsnerio dar toli :) Tad pagrindinis klausimas butu - argi >>>> neimanoma niekur rasti tokio alaus, koki kadaise gamino tas pats >>>> Svyturys >>>> ar >>>> Utena? pamenu kad ir senaji Utenos... ar pvz Svyturio gintarini.... >>>> mmm... >>>> :) Gal kas turit atrade koki mazai zinoma alu, kuris bent kiek butu >>>> panasus >>>> i senuosius lietuviskus alus? Netgi pamenu alaus putos anksciau supylus >>>> i >>>> bokala budavo visai kitokios - atsirasdavo tokie dideli burbulai, >>>> panasus >>>> i >>>> muilo burbulus, o daabr tik smulkus burbuliukai kaip limonado :) Aciu >>>> uz >>>> kantrybe skaitant sia rasliava :) >>>> >>>> >> >>