Kas busit Cekijoje, o tiksliau Prahoje, ar Domazlicuose, ar net ir Pilzene, paieskokit Koutsky pivo, tai yra nerealus alus,Urquell'is ruko palyginus su tuom doggery wrote: > Visiskai sutinku! > Beje, daug metu nebegeriu alaus, poto kai pradejo ji gaminti is proshkiu. > Bet kartais nuvaziuoju i Pilzena pas drauga. Tai nueinam koki karta i bara > ir ismaukiam po bokala. Taciau vietiniai cekai profesionalai labai gerbia > toki gyva alu vardu Svijany - tik vienuoliikta numeri!. Tai si alu geria > visi profai ir po 40 ;)))) kaip prancuzai vyna ar airiai viski. Is musuoe > esamu cekisku alu, man ji primena daugiausiai Staropramen. Labai geras > glitumas to alucio. Todel retkarciais nusiperku buteliuka. Skanesnio and > Lietuvos man neteko ragauti. IMHO > > > "Ignas" <ignasvp_trinti_@takas.elte> paraðë naujienø > praneðime:htllf6$na7$1@trimpas.omnitel.net... >> pereik prie viskio ir konjako, alus tik iki 40, po to ima kenkt ivaizdziui >> >> >> "Tomas" <ttt@ttt.lt> wrote in message >> news:htlhhf$glm$1@trimpas.omnitel.net... >>> O jeigu rimtai, griztant prie temos... :) ? >>> >>> "Ignas" <ignasvp_trinti_@takas.elte> wrote in message >>> news:htlh2m$fu2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> kai buvom jauni, ir zole buvo zalesne, ir dangus melynesnis, ir mergos >>>> grazesnes... >>>> >>>> >>>> >>>> "Tomas" <ttt@ttt.lt> wrote in message >>>> news:htjvvk$2ct$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Sveiki, >>>>> Na nebezinau ar visai nebesuprantu alaus skoniu ar tikrai visi alus >>>>> tapo >>>>> vienodai beskoniai. Apie Svyturio-Utenos-Kalnapilio cia kalba is vis >>>>> neina. >>>>> kalbu apie kazkiek "normalesni" alu:) Netgi tas pats Kauno alus kazkada >>>>> buves tikrai puikus, pastaruoju metu zenkliai suprastejo, na tik >>>>> porterio >>>>> skonis nesikeicia, bet cia kalba eitu apie paprasta lager ar pilsner >>>>> tipo >>>>> alu."Vilniaus alus" taip pat kazko nebedziugina.. Isbandyti ir visi >>>>> pilstomi >>>>> is Beer Barel nu kazko truksta ir tiek. Visokie vokiski, netgi be >>>>> apyniu >>>>> ekstraktu kur gaminami irgi nedziugina :) susidaro ispudis kad visi be >>>>> isimties alus gaminami skoni zudanciu high gravity budu... Tiesa, lieka >>>>> visokie gyvi lietuviski, tikrai unikalus alus, bet jiems iki klasikinio >>>>> lager ar pilsnerio dar toli :) Tad pagrindinis klausimas butu - argi >>>>> neimanoma niekur rasti tokio alaus, koki kadaise gamino tas pats >>>>> Svyturys >>>>> ar >>>>> Utena? pamenu kad ir senaji Utenos... ar pvz Svyturio gintarini.... >>>>> mmm... >>>>> :) Gal kas turit atrade koki mazai zinoma alu, kuris bent kiek butu >>>>> panasus >>>>> i senuosius lietuviskus alus? Netgi pamenu alaus putos anksciau supylus >>>>> i >>>>> bokala budavo visai kitokios - atsirasdavo tokie dideli burbulai, >>>>> panasus >>>>> i >>>>> muilo burbulus, o daabr tik smulkus burbuliukai kaip limonado :) Aciu >>>>> uz >>>>> kantrybe skaitant sia rasliava :) >>>>> >>>>> >>> > >