Tema: Re: rugpienis
Autorius: liaulius
Data: 2010-11-04 10:30:06
Nezinai gi kada tiksliai pamelzta. Kokioj temperaturoj laikytas. Indas 
pastoviai atidarinejamas kol pilsto. na ir aisku, jei nelabai gerai 
isplauna, tai pagreitina rugimo procesa

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
news:iatog6$l5t$1@trimpas.omnitel.net...
> ko svarumo? Musu atveju stiklainis vienodai svarus, is indaploves. Pieno 
> tiekejai ir ju tara vizualiai vienodai svarus. Visu karves melziamos 
> rankomis. Iseitu, kad vienas stabiliai kazka ne taip daro, kad jo pienas 
> greiciau sugista?
>
> "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message 
> news:iatn8d$j8g$1@trimpas.omnitel.net...
> nuo svarumo priklauso
>
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
> news:iatmdm$i0s$1@trimpas.omnitel.net...
>> surugo. Dedi i saldytuva ir artimiausiu metu sunaudoji, nes jei ilgiau 
>> pastoves prasides puvimo prosesai - apkars.
>> Rugsta ivairiai. Nezinau ar kalta karve, ar kiti dalykai, bet  buna jau 
>> kita diena sviezias pienas sugizes ir dar po dienos pilnai suruges, o 
>> budavo kelias dienas stovi ir niekas nevyksta. Atskaitos taskas - 
>> sviezias, ka tik pamelztas pienas. Imta is skirtingu zmoniu ir tas pats 
>> rugimo intensyvumas kaskart pasikartodavo.
>>
>> "0.5 B ieško darbo" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
>> news:iasnk6$1fu$1@trimpas.omnitel.net...
>>> hay,
>>>
>>> surūgo kambary paliktas nepasterizuotas pienas; dabar toks kaip želė... 
>>> a čia tipo rūgpienis dabar? :)    kiek laiko jis turi rūgt, kol bus 
>>> tiinkamas vartojimui?  o jis genda? [t.p., reik dėt į šaldytuvą dabar?]