va kas keisciausia, tai kad nepasterizuodavo, bet isbudavo. Ir ne karta. Tiesa, piena visada sviezia idedavo. "liaulius" <senelis@inbox.ru> wrote in message news:iatr0a$p1a$1@trimpas.omnitel.net... > Tai gal ta piena pasterizuodavo? Ar gerai uzdarytam inde be oro, nors sunkiai tikisi. Sviezias pienas tiek tikrai > neisbus nesuruges kambario temperaturoje. Na jei ji ne 10 laipsniu bendrabutyje :) > > "Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:iatpk2$mv3$1@trimpas.omnitel.net... >> cia nesuprasi, bet liaudis kalba kad tikrai nuo svarumo/higienos labai priklauso - kaip kibiriai/bidonai isplaunami, >> ar rankom svariom melzia, ar karve nuplauna ir pan. >> pvz. Studentikais laikais kambarokiams is kaimo idetas pienas ant spinteles, kambario temperaturoj prabudavo >> stabiliai iki savaites (nu taip min 4, max 7 dienas) kol sugizdavo, o tuo tarpu kur i daugiabucio kiema atvezdavo - >> stabiliai kita diena jau pradedavo rugti, nors pardavinejantis senukas zviegdavo "viskas pas ji achujiena". >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:iatog6$l5t$1@trimpas.omnitel.net... >>> ko svarumo? Musu atveju stiklainis vienodai svarus, is indaploves. Pieno tiekejai ir ju tara vizualiai vienodai >>> svarus. Visu karves melziamos rankomis. Iseitu, kad vienas stabiliai kazka ne taip daro, kad jo pienas greiciau >>> sugista? >>> >>> "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message news:iatn8d$j8g$1@trimpas.omnitel.net... >>> nuo svarumo priklauso >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:iatmdm$i0s$1@trimpas.omnitel.net... >>>> surugo. Dedi i saldytuva ir artimiausiu metu sunaudoji, nes jei ilgiau pastoves prasides puvimo prosesai - apkars. >>>> Rugsta ivairiai. Nezinau ar kalta karve, ar kiti dalykai, bet buna jau kita diena sviezias pienas sugizes ir dar >>>> po dienos pilnai suruges, o budavo kelias dienas stovi ir niekas nevyksta. Atskaitos taskas - sviezias, ka tik >>>> pamelztas pienas. Imta is skirtingu zmoniu ir tas pats rugimo intensyvumas kaskart pasikartodavo. >>>> >>>> "0.5 B ieško darbo" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:iasnk6$1fu$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> hay, >>>>> >>>>> surūgo kambary paliktas nepasterizuotas pienas; dabar toks kaip želė... a čia tipo rūgpienis dabar? :) kiek >>>>> laiko jis turi rūgt, kol bus tiinkamas vartojimui? o jis genda? [t.p., reik dėt į šaldytuvą dabar?] >> >> >