Tema: Re: rugpienis
Autorius: liaulius
Data: 2010-11-04 10:31:06
Tai gal ta piena pasterizuodavo? Ar gerai uzdarytam inde be oro, nors 
sunkiai tikisi. Sviezias pienas tiek tikrai neisbus nesuruges kambario 
temperaturoje. Na jei ji ne 10 laipsniu bendrabutyje :)

"Arj" <root@ibm.com> wrote in message 
news:iatpk2$mv3$1@trimpas.omnitel.net...
> cia nesuprasi, bet liaudis kalba kad tikrai nuo svarumo/higienos labai 
> priklauso - kaip kibiriai/bidonai isplaunami, ar rankom svariom melzia, ar 
> karve nuplauna ir pan.
> pvz. Studentikais laikais kambarokiams is kaimo idetas pienas ant 
> spinteles, kambario temperaturoj prabudavo stabiliai iki savaites (nu taip 
> min 4, max 7 dienas) kol sugizdavo, o tuo tarpu kur i daugiabucio kiema 
> atvezdavo - stabiliai kita diena jau pradedavo rugti, nors pardavinejantis 
> senukas zviegdavo "viskas pas ji achujiena".
>
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
> news:iatog6$l5t$1@trimpas.omnitel.net...
>> ko svarumo? Musu atveju stiklainis vienodai svarus, is indaploves. Pieno 
>> tiekejai ir ju tara vizualiai vienodai svarus. Visu karves melziamos 
>> rankomis. Iseitu, kad vienas stabiliai kazka ne taip daro, kad jo pienas 
>> greiciau sugista?
>>
>> "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message 
>> news:iatn8d$j8g$1@trimpas.omnitel.net...
>> nuo svarumo priklauso
>>
>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
>> news:iatmdm$i0s$1@trimpas.omnitel.net...
>>> surugo. Dedi i saldytuva ir artimiausiu metu sunaudoji, nes jei ilgiau 
>>> pastoves prasides puvimo prosesai - apkars.
>>> Rugsta ivairiai. Nezinau ar kalta karve, ar kiti dalykai, bet  buna jau 
>>> kita diena sviezias pienas sugizes ir dar po dienos pilnai suruges, o 
>>> budavo kelias dienas stovi ir niekas nevyksta. Atskaitos taskas - 
>>> sviezias, ka tik pamelztas pienas. Imta is skirtingu zmoniu ir tas pats 
>>> rugimo intensyvumas kaskart pasikartodavo.
>>>
>>> "0.5 B ieško darbo" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
>>> news:iasnk6$1fu$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> hay,
>>>>
>>>> surūgo kambary paliktas nepasterizuotas pienas; dabar toks kaip želė... 
>>>> a čia tipo rūgpienis dabar? :)    kiek laiko jis turi rūgt, kol bus 
>>>> tiinkamas vartojimui?  o jis genda? [t.p., reik dėt į šaldytuvą dabar?]
>
>