Tai gal ta piena pasterizuodavo? Ar gerai uzdarytam inde be oro, nors sunkiai tikisi. Sviezias pienas tiek tikrai neisbus nesuruges kambario temperaturoje. Na jei ji ne 10 laipsniu bendrabutyje :) "Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:iatpk2$mv3$1@trimpas.omnitel.net... > cia nesuprasi, bet liaudis kalba kad tikrai nuo svarumo/higienos labai > priklauso - kaip kibiriai/bidonai isplaunami, ar rankom svariom melzia, ar > karve nuplauna ir pan. > pvz. Studentikais laikais kambarokiams is kaimo idetas pienas ant > spinteles, kambario temperaturoj prabudavo stabiliai iki savaites (nu taip > min 4, max 7 dienas) kol sugizdavo, o tuo tarpu kur i daugiabucio kiema > atvezdavo - stabiliai kita diena jau pradedavo rugti, nors pardavinejantis > senukas zviegdavo "viskas pas ji achujiena". > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:iatog6$l5t$1@trimpas.omnitel.net... >> ko svarumo? Musu atveju stiklainis vienodai svarus, is indaploves. Pieno >> tiekejai ir ju tara vizualiai vienodai svarus. Visu karves melziamos >> rankomis. Iseitu, kad vienas stabiliai kazka ne taip daro, kad jo pienas >> greiciau sugista? >> >> "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message >> news:iatn8d$j8g$1@trimpas.omnitel.net... >> nuo svarumo priklauso >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:iatmdm$i0s$1@trimpas.omnitel.net... >>> surugo. Dedi i saldytuva ir artimiausiu metu sunaudoji, nes jei ilgiau >>> pastoves prasides puvimo prosesai - apkars. >>> Rugsta ivairiai. Nezinau ar kalta karve, ar kiti dalykai, bet buna jau >>> kita diena sviezias pienas sugizes ir dar po dienos pilnai suruges, o >>> budavo kelias dienas stovi ir niekas nevyksta. Atskaitos taskas - >>> sviezias, ka tik pamelztas pienas. Imta is skirtingu zmoniu ir tas pats >>> rugimo intensyvumas kaskart pasikartodavo. >>> >>> "0.5 B ieško darbo" <gadamynas@gmail.com> wrote in message >>> news:iasnk6$1fu$1@trimpas.omnitel.net... >>>> hay, >>>> >>>> surūgo kambary paliktas nepasterizuotas pienas; dabar toks kaip želė... >>>> a čia tipo rūgpienis dabar? :) kiek laiko jis turi rūgt, kol bus >>>> tiinkamas vartojimui? o jis genda? [t.p., reik dėt į šaldytuvą dabar?] > >