Duonekepe - Booman. Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su mielem. Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240 g kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g vandens) - duona gavosi nelabai ishkilusi. Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto pieno, shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti (10-15 minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 javu duona - purumo nerasta. Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams miltams reikia daugiau mieliu arba raugo. 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima - kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten atsakymo neradau :-( Sauliusv "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... > rtfm > o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? > mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P > O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio > devintos tema "duonkepe" > > "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message > news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki >> >> Nesenai isigijau duonkepe. >> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >> >> Ishkepiau. Patiko. >> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >> >> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios rusies >> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, cukrus, sausas >> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, kvieciu >> skaidulos. >> >> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos know-how. >> >> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius miltus >> naudoti ir kiek ko deti ? >> >> Aciu padejusiems. >> >> Sauliusv >> >> >> >> > >