koks konkreciai cukrus? "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net... > Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau. > Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju > Delonoj pirktas. > > Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-) > Aksioma: druska zudo mieles. > Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike - > pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis. > Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike > gerai. > Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie tai > ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia. > Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta. > > Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai. > > Sauliusv > > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net... >>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama laika >>iskildinimui. >> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, arba >> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami. >> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo duona. >> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis. >> Gavau Kaledoms >> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar >> nebandziau. >> >> >> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net... >>> Duonekepe - Booman. >>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su >>> mielem. >>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. >>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240 >>> g >>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g >>> vandens) - >>> duona gavosi nelabai ishkilusi. >>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto >>> pieno, >>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti (10-15 >>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 >>> javu >>> duona - purumo nerasta. >>> >>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams >>> miltams >>> reikia daugiau mieliu arba raugo. >>> >>> >>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima - >>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten >>> atsakymo >>> neradau :-( >>> >>> Sauliusv >>> >>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message >>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... >>>> rtfm >>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? >>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P >>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio >>>> devintos tema "duonkepe" >>>> >>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Sveiki >>>>> >>>>> Nesenai isigijau duonkepe. >>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >>>>> >>>>> Ishkepiau. Patiko. >>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >>>>> >>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios rusies >>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, cukrus, >>>>> sausas >>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, >>>>> kvieciu >>>>> skaidulos. >>>>> >>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos >>>>> know-how. >>>>> >>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius miltus >>>>> naudoti ir kiek ko deti ? >>>>> >>>>> Aciu padejusiems. >>>>> >>>>> Sauliusv >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>>> >>> >