Tai ir problema - nuejau i Iki, nupirkau pokeli, supyliau i cukrine, o pokeli ishmeciau. Sauliusv "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message news:igjv1i$up1$1@trimpas.omnitel.net... > koks konkreciai cukrus? > > "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message > news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net... >> Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau. >> Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju >> Delonoj pirktas. >> >> Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-) >> Aksioma: druska zudo mieles. >> Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike - >> pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis. >> Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike >> gerai. >> Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie tai >> ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia. >> Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta. >> >> Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai. >> >> Sauliusv >> >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net... >>>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama laika >>>iskildinimui. >>> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, >>> arba >>> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami. >>> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo duona. >>> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis. >>> Gavau Kaledoms >>> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar >>> nebandziau. >>> >>> >>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Duonekepe - Booman. >>>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su >>>> mielem. >>>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. >>>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, >>>> 240 >>>> g >>>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g >>>> vandens) - >>>> duona gavosi nelabai ishkilusi. >>>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto >>>> pieno, >>>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti >>>> (10-15 >>>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 >>>> javu >>>> duona - purumo nerasta. >>>> >>>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams >>>> miltams >>>> reikia daugiau mieliu arba raugo. >>>> >>>> >>>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti >>>> klausima - >>>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten >>>> atsakymo >>>> neradau :-( >>>> >>>> Sauliusv >>>> >>>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message >>>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> rtfm >>>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? >>>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P >>>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio >>>>> devintos tema "duonkepe" >>>>> >>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Sveiki >>>>>> >>>>>> Nesenai isigijau duonkepe. >>>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >>>>>> >>>>>> Ishkepiau. Patiko. >>>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >>>>>> >>>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >>>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >>>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios >>>>>> rusies >>>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, cukrus, >>>>>> sausas >>>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, >>>>>> kvieciu >>>>>> skaidulos. >>>>>> >>>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos >>>>>> know-how. >>>>>> >>>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius >>>>>> miltus >>>>>> naudoti ir kiek ko deti ? >>>>>> >>>>>> Aciu padejusiems. >>>>>> >>>>>> Sauliusv >>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>