o kartais ne pati pigiausia paemei, lenkiskas? naminiam alui buvau nusipirkes, tai irgi toks silpnas pasirode, vietoje 1kg turejau dar 0.5 kg marijampoles ipilt ;[ "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message news:igk094$tm$1@trimpas.omnitel.net... > Tai ir problema - nuejau i Iki, nupirkau pokeli, supyliau i cukrine, o > pokeli ishmeciau. > > Sauliusv > > "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message > news:igjv1i$up1$1@trimpas.omnitel.net... >> koks konkreciai cukrus? >> >> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >> news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net... >>> Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau. >>> Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju >>> Delonoj pirktas. >>> >>> Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-) >>> Aksioma: druska zudo mieles. >>> Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike - >>> pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis. >>> Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike >>> gerai. >>> Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie >>> tai >>> ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia. >>> Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta. >>> >>> Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai. >>> >>> Sauliusv >>> >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net... >>>>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama >>>>laika >>>>iskildinimui. >>>> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, >>>> arba >>>> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami. >>>> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo >>>> duona. >>>> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis. >>>> Gavau Kaledoms >>>> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar >>>> nebandziau. >>>> >>>> >>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>>> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Duonekepe - Booman. >>>>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su >>>>> mielem. >>>>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. >>>>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, >>>>> 240 >>>>> g >>>>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g >>>>> vandens) - >>>>> duona gavosi nelabai ishkilusi. >>>>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto >>>>> pieno, >>>>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti >>>>> (10-15 >>>>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 >>>>> javu >>>>> duona - purumo nerasta. >>>>> >>>>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams >>>>> miltams >>>>> reikia daugiau mieliu arba raugo. >>>>> >>>>> >>>>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti >>>>> klausima - >>>>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten >>>>> atsakymo >>>>> neradau :-( >>>>> >>>>> Sauliusv >>>>> >>>>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message >>>>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> rtfm >>>>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? >>>>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P >>>>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio >>>>>> devintos tema "duonkepe" >>>>>> >>>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>>>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Sveiki >>>>>>> >>>>>>> Nesenai isigijau duonkepe. >>>>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >>>>>>> >>>>>>> Ishkepiau. Patiko. >>>>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >>>>>>> >>>>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >>>>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >>>>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios >>>>>>> rusies >>>>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, cukrus, >>>>>>> sausas >>>>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, >>>>>>> kvieciu >>>>>>> skaidulos. >>>>>>> >>>>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos >>>>>>> know-how. >>>>>>> >>>>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius >>>>>>> miltus >>>>>>> naudoti ir kiek ko deti ? >>>>>>> >>>>>>> Aciu padejusiems. >>>>>>> >>>>>>> Sauliusv >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>> >>> >