Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau. Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju Delonoj pirktas. Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-) Aksioma: druska zudo mieles. Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike - pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis. Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike gerai. Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie tai ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia. Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta. Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai. Sauliusv "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net... >o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama laika >iskildinimui. > Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, arba > skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami. > Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo duona. > Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis. > Gavau Kaledoms > http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar > nebandziau. > > > "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message > news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net... >> Duonekepe - Booman. >> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su >> mielem. >> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. >> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240 >> g >> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g >> vandens) - >> duona gavosi nelabai ishkilusi. >> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto >> pieno, >> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti (10-15 >> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7 >> javu >> duona - purumo nerasta. >> >> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams >> miltams >> reikia daugiau mieliu arba raugo. >> >> >> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima - >> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten >> atsakymo >> neradau :-( >> >> Sauliusv >> >> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message >> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... >>> rtfm >>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? >>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P >>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio >>> devintos tema "duonkepe" >>> >>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Sveiki >>>> >>>> Nesenai isigijau duonkepe. >>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >>>> >>>> Ishkepiau. Patiko. >>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >>>> >>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios rusies >>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, cukrus, >>>> sausas >>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai, >>>> kvieciu >>>> skaidulos. >>>> >>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos >>>> know-how. >>>> >>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius miltus >>>> naudoti ir kiek ko deti ? >>>> >>>> Aciu padejusiems. >>>> >>>> Sauliusv >>>> >>>> >>>> >>>> >>> >>> >>