Aktyvinti mielių tikrai nereikia, duonkepė pati šildo ir aktyvina. On 2011.01.12 08:58, Sauliusv wrote: > Duonekepe - Booman. > Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su > mielem. Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo. > Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240 > g kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g > vandens) - duona gavosi nelabai ishkilusi. > Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto > pieno, shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti > (10-15 minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo > tarpu 7 javu duona - purumo nerasta. > > Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams > miltams reikia daugiau mieliu arba raugo. > > > 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima - > kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten > atsakymo neradau :-( > > Sauliusv > > "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message > news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net... >> rtfm >> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites? >> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P >> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio >> devintos tema "duonkepe" >> >> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message >> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki >>> >>> Nesenai isigijau duonkepe. >>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms. >>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai >>> >>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai >>> >>> >>> Ishkepiau. Patiko. >>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio. >>> >>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona. >>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti: >>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios >>> rusies kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai, >>> cukrus, sausas raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu >>> milteliai, kvieciu skaidulos. >>> >>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos >>> know-how. >>> >>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius >>> miltus naudoti ir kiek ko deti ? >>> >>> Aciu padejusiems. >>> >>> Sauliusv >>> >>> >>> >>> >> >> >