Tema: Re: varskes surio g-ba
Autorius: Justas
Data: 2011-02-03 12:59:54
Litrui pieno naudoju apie pora saukstu citrinu sulciu -ju pasidarau siek 
tiek daugiau, kad reikalui esant betruktu
Piena pakaitinu iki virimo, pilu sulciu tiek ir maisau, kad isrugos 
nuskaidretu. Tada perkosiu per marle, gauta varske toje pacioje marleje 
gerai perplaunu po saltu vandeniu - plaunama tam, kad neliktu rugsties 
ir suris taptu kietesnis. Tada paslegiu ir uztenka poros valandu, kad 
butu galima pjaustyt, kietumo uztenka, niekas nebyra.

Piena beje pastaruoju metu naudoju is automatu, kaina ir kokybe visai 
gera. Bet cia tik del to, kad ziemos metu i kaima reciau uzsuku :)

2011.02.02 21:16, Povilas rašė:
> Kleleta kartu bandziau isvirti varske is sviezio kaimisko pieno ir
> rezultatai kol kas ne kokie : 1-a karta gavosi geras saldaus pieno
> suris,2-a karta net nesutrauke i kieta koncistensija ir viska teko
> suserti shuniui, o paskutini karta gavosi kazkokia tai sausa ta varske
> ,o suris kazkaip nenoriai sulipo,o pjaustomas trupa trupiniais.
> Labai noreciau gauti teisingu patarimu kaip reiketu "sutraukti" sviezia
> piena,kad gautusi suris.