Litrui pieno naudoju apie pora saukstu citrinu sulciu -ju pasidarau siek tiek daugiau, kad reikalui esant betruktu Piena pakaitinu iki virimo, pilu sulciu tiek ir maisau, kad isrugos nuskaidretu. Tada perkosiu per marle, gauta varske toje pacioje marleje gerai perplaunu po saltu vandeniu - plaunama tam, kad neliktu rugsties ir suris taptu kietesnis. Tada paslegiu ir uztenka poros valandu, kad butu galima pjaustyt, kietumo uztenka, niekas nebyra. Piena beje pastaruoju metu naudoju is automatu, kaina ir kokybe visai gera. Bet cia tik del to, kad ziemos metu i kaima reciau uzsuku :) 2011.02.02 21:16, Povilas rašė: > Kleleta kartu bandziau isvirti varske is sviezio kaimisko pieno ir > rezultatai kol kas ne kokie : 1-a karta gavosi geras saldaus pieno > suris,2-a karta net nesutrauke i kieta koncistensija ir viska teko > suserti shuniui, o paskutini karta gavosi kazkokia tai sausa ta varske > ,o suris kazkaip nenoriai sulipo,o pjaustomas trupa trupiniais. > Labai noreciau gauti teisingu patarimu kaip reiketu "sutraukti" sviezia > piena,kad gautusi suris.