Prie čia jau paminėtų būdų (citrinos sultys, jogurtas, kefyras, rūgpienis kaip priedai saldžiam pienui sutraukti) man visai patikdavo CaCl. Pirkdavau vaistinėj su gamybos skyriumi. Kadais gydytoja patardavo taip prasimanyti kalciu praturtintos varškės auginamiems pypliams...Prasimanydavome ;) Mažiausiai jaučiasi šis pieno "sutraukėjas"...visi kiti (ypač citrinos sultys) daugiau mažiau jaučiasi (matyt, reikia tikslių proporcijų). "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:iicaif$i37$1@trimpas.omnitel.net... > Kleleta kartu bandziau isvirti varske is sviezio kaimisko pieno ir > rezultatai kol kas ne kokie : 1-a karta gavosi geras saldaus pieno > suris,2-a karta net nesutrauke i kieta koncistensija ir viska teko suserti > shuniui, o paskutini karta gavosi kazkokia tai sausa ta varske ,o suris > kazkaip nenoriai sulipo,o pjaustomas trupa trupiniais. > Labai noreciau gauti teisingu patarimu kaip reiketu "sutraukti" sviezia > piena,kad gautusi suris.