Sausa ir trupanti varškė gaunasi kai perkaitintas rūgpienis - negalima užvirinti. Esu nemažai žaidusi su varške, dariau ir saldžią, ir rūgščią, kartą net iš ožkos pieno sūrį dariau. Viskas gaunasi. Dar galvoju pabandyti pasigaminti tepamo sūrelio su įvairiais priedais, bet vis nesusiruošiu. Saldžią varškę darau panašiai kaip Justas rašė, o kartais netgi įpildavau paprasčiausio acto. Grietinėlę būtinai reikia nugraibyti, nėra jokios prasmės ją palikti, nes ten riebalas, kaitinant visai suskystės, o perkošiant išbėgs į atliekas. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:iicaif$i37$1@trimpas.omnitel.net... > Kleleta kartu bandziau isvirti varske is sviezio kaimisko pieno ir > rezultatai kol kas ne kokie : 1-a karta gavosi geras saldaus pieno suris,2-a > karta net nesutrauke i kieta koncistensija ir viska teko suserti shuniui, o > paskutini karta gavosi kazkokia tai sausa ta varske ,o suris kazkaip > nenoriai sulipo,o pjaustomas trupa trupiniais. > Labai noreciau gauti teisingu patarimu kaip reiketu "sutraukti" sviezia > piena,kad gautusi suris. >