> tradicinis skonis ko gero labai toli nuo siuo metu vadinamo 'tradiciniu'. > Tarybiniais laikais Kalvarijos miestely buvo duonos kepykla, kuri kepe > kazka panasaus i tradicine juoda duona - keliu kg kepalas, stora (~0,5cm) > ir kieta pluta, rugstus skonis. Kalbejo, kad tarsi technologu dirbo > smetoniskas duonkepys. Gimines is Marijampoles visada atsiveza tos duonos, nzn ar ta pati kepykla, bet kepalas - senoviskas, didelis, pati duona rugstoka.. > Sodybos kaimyne buvo davus tradicinio ragaisio, t.y. tai, ka senais > laikais kepdavo svenciu proga. Toli grazu nei spalva, nei miltu kokybe > siuolaikiniu batonu nesiekia. Porupiai miltai, spalva kaip plikytos > duonos. > > Prie tradiciniu duonu skoniu priskirciau Vilniaus duona, kepama Vilniaus > duonos. O visi kiti gaminiai, ypac provincijos nusaldinta ne tik cukrum, > bet ir kazkokiais marmeladais, i tradicines sunkiai pretenduoja. Nebent > isvaizda. "Vilniaus duona" kazkaip apeinu is tolo..