Tema: Re: tradicine lietuviska duona
Autorius: no_name
Data: 2009-03-02 15:24:25
> tradicinis skonis ko gero labai toli nuo siuo metu vadinamo 'tradiciniu'. 
> Tarybiniais laikais Kalvarijos miestely buvo duonos kepykla, kuri kepe 
> kazka panasaus i tradicine juoda duona - keliu kg kepalas, stora (~0,5cm) 
> ir kieta pluta, rugstus skonis. Kalbejo, kad tarsi technologu dirbo 
> smetoniskas duonkepys.

Gimines is Marijampoles visada atsiveza tos duonos, nzn ar ta pati kepykla, 
bet kepalas - senoviskas, didelis, pati duona rugstoka..

> Sodybos kaimyne buvo davus tradicinio ragaisio, t.y. tai, ka senais 
> laikais kepdavo svenciu proga. Toli grazu nei spalva, nei miltu kokybe 
> siuolaikiniu batonu nesiekia. Porupiai miltai, spalva kaip plikytos 
> duonos.
>
> Prie tradiciniu duonu skoniu priskirciau Vilniaus duona, kepama Vilniaus 
> duonos. O visi kiti gaminiai, ypac provincijos nusaldinta ne tik cukrum, 
> bet ir kazkokiais marmeladais, i tradicines sunkiai pretenduoja. Nebent 
> isvaizda.

"Vilniaus duona" kazkaip apeinu is tolo..