O as su Romanu sutikciau, nes esu isbandes daugybe visokiu saldymo variantu. Be to, Povilai, nesusnekejot- Romanas sake, kad neplauna pries saldant, o tu kiek suprantu, sneki apie neplovima pries sudant. Kadangi esu visaip saldes, galiu pasakyt, kad su viduriais is tiesu geriau nesaldyt. Su uzsalimu viskas gerai, bet atsildant, gaunasi, kad viduriai paleidzia sultis, tulzis, ziaunos ir panasiai. Kadangi turint kruva zuvies jos dorojamos buna dazniausiai tada, kai atsyla paskutine, daliai atitirpusiu ir pastovejusiu zuvu tos viduriu sultys gerumo neprideda. Todel geriau nepatingeti ir vidurius isimti pres saldant. Taip pat, kad ir kaip juokingai nuskambetu, zuviai didziausia blogybe yra vanduo. Su paskubom israkinetais viduriais, apmurzota, apkraujuota, taciau neplauta zuvis atsildzius bus skanesne, nei ta, kuri pries uzsaldant buvo rupestingai nuplauta. Ir kuo mazesne zuvis, tuo tas skonio skirtumas didesnis. Priedo, vistiek po atsildymo zuvis paprastai plaunama, todel gali gautis 2 plovimai, is kuriu vienas bereikalingas. Del zuvies issausejimo kameroje- Nidoje man minejo, kad unguri uzsaldzius kelis kartus kartojama procedura, kada jis uzsaldytas niurktelimas i vandeni trumpam ir vel susaldomas. Tada gaunasi zuvis su ledo sarvais, kurie neduoda issauseti. As irgi kaip Romanas, kai saldau, kisu i koki Maximos- Iki maiseli, gerai susuku ir tiek. Idealus variantas- kai zuvis po isdarinejimo isvaloma popieriniu ranksluosciu, yra svari is visu pusiu, dedama labai svarian maiselin ir po atsildymo sudoma neplauta. Del skonio- as tai irgi nejauciu saldytos ir ne skoniu skirtumo, nors valgyt ja tenka daznai. Dabar paskutini karta saldziau lydekos file be odos, ir net plauta buvo, ir ne ypatingo sviezumo (ty maximu/ turgu zuvu sviezumui iki jos aisku kaip iki menulio, bet vistiek pagal mano euro5 sviezumo nustatymo standartus jau skaites nebelabai sviezia), tai be jokiu prieskoniu tik su druska ir labai gerai isejo. "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message news:k6bp1n$9al$1@trimpas.omnitel.net... > Romanai, > > gal ten kur tu "zinai" ir neplauna karsiu pries rukant, bet net tokioje > gurmanisku rukytu zuvu sostineje,kokia yra Rusne ir garsusis > siltamis-rukykla, chebra gan svariai praplaudineja zuvi pries jos kisima i > druska. > Kas link IKI maiseliu: tai kakogo xrena, kai vaziavome i NO, ememe is > panevezieciu tuos saldymo maiselius? > Keista,kad Tu nejauti skirtumo tarp kelias dienas pastovejusios kameroje > zuvies skonio ir nesaldytos,nes visa laika minedavai,kad labai megsti > zuvi! Bet vis vien nereikia irodineti ,kad butent taip ir yra, ir visiem > tas pats yra taikytina - na vkus i cvet tovarisca net. > > "Romas" <rk@centras.lt> wrote in message > news:k65rj5$1ja$1@trimpas.omnitel.net... >> eee, Povilai tu neteisus. >> Jei zuvis nedorota uzsaldoma ji gali tikrai stoveti ilgai, ir tai taikoma >> visom >> zuvim . Tik maiseliai paminejai , as i saldikli neskrosta >> nevalyta ir neplauta zuvi tiesiog dedu i koki IKI maisuka ir viskas OK. >> Vienintele zuvis kuri man nepatiko uzsaldyta po kokio menesio - lydeka, >> labai jau sausa jos mesyte buvo. >> >> beje nepamirsk , kad didzioji dalis rukytu karsiu prekyboje yra buvusi >> uzsaldyta , tiksliai zinau - net neplauna. >> >> ir dar tiksliai zinau - jei atsildei ir vel uzsaldei skonio nebebus nes >> is jos isbega sultys ir amen. >> >> Romanas >> >> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >> news:k5mlq7$mpe$1@trimpas.omnitel.net... >>> Jei uzaldysi karsi,tai jau po keliu savaciu jis bus nevalgomas!O kokius >>> eserius islaikysi ir ilgiau,nejausdamas ypatingai didelio skirtumo. >>> Tiesa,naudojant vakuumatoriu ir teisingus maiselius,zuvi kameroje galima >>> islaikyti iki 24 men. >>> >>> "Petka" <petras555trinti@gmail.com> wrote in message >>> news:k5m9pg$9d9$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Manau, kad neribotą laiką, jei temperatūra žemiau -18 ir žuvis >>>> sandariai supakuota, kad šaltis neištrauktų vandens. Jei klystu ir čia >>>> yra sanepidemhigienspecialistų - lai pataiso. Yra kažkokie reikalavimai >>>> pramonei - 3 ar 6 mėnesiai. Pats esu atšildęs žuvį po pusmečio ar net >>>> po metų ir sėkmingai suvalgęs. >>>> --- >>>> Petka >>>> >>>> On 2012-10-17 14:41, rupkis wrote: >>>>> laba diena, >>>>> >>>>> kiek laiko zuvis gali "stoveti" saldymo kameroje, jei ji buvo >>>>> uzsaldyta >>>>> neskrosta. t.y su viduriais , galvomis ir t.t >>>>> >>>>> aciu >>>>> >>>>> >>> >>> >> >> >