Tema: Re: klausimas del saldytos zuvies
Autorius: servisas
Data: 2012-10-26 11:10:31
O as su Romanu sutikciau, nes esu isbandes daugybe visokiu saldymo variantu. 
Be to, Povilai, nesusnekejot- Romanas sake, kad neplauna pries saldant, o tu 
kiek suprantu, sneki apie neplovima pries sudant.
Kadangi esu visaip saldes, galiu pasakyt, kad su viduriais is tiesu geriau 
nesaldyt. Su uzsalimu viskas gerai, bet atsildant, gaunasi, kad viduriai 
paleidzia sultis, tulzis, ziaunos ir panasiai. Kadangi turint kruva zuvies 
jos dorojamos buna dazniausiai tada, kai atsyla paskutine, daliai 
atitirpusiu ir pastovejusiu zuvu tos viduriu sultys gerumo neprideda. Todel 
geriau nepatingeti ir vidurius isimti pres saldant.
Taip pat, kad ir kaip juokingai nuskambetu, zuviai didziausia blogybe yra 
vanduo. Su paskubom israkinetais viduriais, apmurzota, apkraujuota, taciau 
neplauta zuvis atsildzius bus skanesne, nei ta, kuri pries uzsaldant buvo 
rupestingai nuplauta. Ir kuo mazesne zuvis, tuo tas skonio skirtumas 
didesnis. Priedo, vistiek po atsildymo zuvis paprastai plaunama, todel gali 
gautis 2 plovimai, is kuriu vienas bereikalingas.
Del zuvies issausejimo kameroje- Nidoje man minejo, kad unguri uzsaldzius 
kelis kartus kartojama procedura, kada jis uzsaldytas niurktelimas i vandeni 
trumpam ir vel susaldomas. Tada gaunasi zuvis su ledo sarvais, kurie neduoda 
issauseti.
As irgi kaip Romanas, kai saldau, kisu i koki Maximos- Iki maiseli, gerai 
susuku ir tiek. Idealus variantas- kai zuvis po isdarinejimo isvaloma 
popieriniu ranksluosciu, yra svari is visu pusiu, dedama labai svarian 
maiselin ir  po atsildymo sudoma neplauta.
Del skonio- as tai irgi nejauciu saldytos ir ne skoniu skirtumo, nors valgyt 
ja tenka daznai. Dabar paskutini karta saldziau lydekos file be odos, ir net 
plauta buvo, ir ne ypatingo sviezumo (ty maximu/ turgu zuvu sviezumui iki 
jos aisku kaip iki menulio, bet vistiek pagal mano euro5 sviezumo nustatymo 
standartus jau skaites nebelabai sviezia), tai be jokiu prieskoniu tik su 
druska ir labai gerai isejo.

"Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
news:k6bp1n$9al$1@trimpas.omnitel.net...
> Romanai,
>
> gal ten kur tu "zinai" ir neplauna karsiu pries rukant, bet net tokioje 
> gurmanisku rukytu zuvu sostineje,kokia yra Rusne ir garsusis 
> siltamis-rukykla, chebra gan svariai praplaudineja zuvi pries jos kisima i 
> druska.
> Kas link IKI maiseliu: tai kakogo xrena, kai vaziavome i NO, ememe is 
> panevezieciu tuos saldymo maiselius?
> Keista,kad  Tu nejauti skirtumo tarp kelias dienas pastovejusios kameroje 
> zuvies skonio ir nesaldytos,nes visa laika minedavai,kad labai megsti 
> zuvi! Bet vis vien nereikia irodineti ,kad butent taip ir yra, ir visiem 
> tas pats yra taikytina - na vkus i cvet tovarisca net.
>
> "Romas" <rk@centras.lt> wrote in message 
> news:k65rj5$1ja$1@trimpas.omnitel.net...
>> eee, Povilai tu neteisus.
>> Jei zuvis nedorota uzsaldoma ji gali tikrai stoveti ilgai, ir tai taikoma 
>> visom
>> zuvim . Tik maiseliai paminejai , as i saldikli neskrosta
>> nevalyta ir neplauta zuvi tiesiog dedu i koki IKI maisuka ir viskas OK.
>> Vienintele zuvis kuri man nepatiko uzsaldyta po kokio menesio - lydeka, 
>> labai jau sausa jos mesyte buvo.
>>
>> beje nepamirsk , kad didzioji dalis rukytu karsiu prekyboje yra buvusi 
>> uzsaldyta , tiksliai zinau - net neplauna.
>>
>> ir dar tiksliai zinau - jei atsildei ir vel uzsaldei skonio nebebus nes 
>> is jos isbega sultys ir amen.
>>
>> Romanas
>>
>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>> news:k5mlq7$mpe$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Jei uzaldysi karsi,tai jau po keliu savaciu jis bus nevalgomas!O kokius 
>>> eserius islaikysi ir ilgiau,nejausdamas ypatingai didelio skirtumo.
>>> Tiesa,naudojant vakuumatoriu ir teisingus maiselius,zuvi kameroje galima 
>>> islaikyti iki 24 men.
>>>
>>> "Petka" <petras555trinti@gmail.com> wrote in message 
>>> news:k5m9pg$9d9$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Manau, kad neribotą laiką, jei temperatūra žemiau -18 ir žuvis 
>>>> sandariai supakuota, kad šaltis neištrauktų vandens. Jei klystu ir čia 
>>>> yra sanepidemhigienspecialistų - lai pataiso. Yra kažkokie reikalavimai 
>>>> pramonei - 3 ar 6 mėnesiai. Pats esu atšildęs žuvį po pusmečio ar net 
>>>> po metų ir sėkmingai suvalgęs.
>>>> ---
>>>> Petka
>>>>
>>>> On 2012-10-17 14:41, rupkis wrote:
>>>>> laba diena,
>>>>>
>>>>> kiek laiko zuvis gali "stoveti" saldymo kameroje, jei ji buvo 
>>>>> uzsaldyta
>>>>> neskrosta. t.y su viduriais , galvomis ir t.t
>>>>>
>>>>> aciu
>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>