o man su lydeka niekada (kol kas) nebuvo bedu.... praktiskai visada darau file, file neplaunu, o sukisu (rankiniu budu) i maistinius maiselius kiek imanoma stengiantis be oro. Kameroj prie minus 18C issilaiko 3-8 menesius be skonio ar kvapo pakitimu. Pastebejau, kad tik plauta zuvis veliau atsildzius issauseja. Kitas variantas del sausumo - namo parnesu max iki 2,5kg lydi, nes virs sios ribos mano seimynai iskaitant mane pati jau zuvies mesa kitokia, kazkokia sausesne, kietesne. Gal kas sakys - ir 10kg lydys tusintas grietinej ne sausas, bet man lydis virs 2,5 - tik statistika su sugrizimu atgal i vandeni, bet ne garuojantis trofejus ant seimos stalo :) Siaip laukausi praktikos (ta pati sako ir cia meskeres broliai/seses) - kiek imanoma greiciau sutvarkyt zuvi: isimt vidurius, ziaunas, saldoma zuvi neplaut, o nuvalyt skudureliu, nusausint, esant galimybei i vakumini maisa, neesant galimybei - rankiniu budu i maistini maisa kiek imanoma istraukiant ora ir laikyt pastovioj nekintantcioj kuo zemesnej temperaturoj. Bet kaip ten beruostum atsargas - sviezios zuvies skonio neatstos niekas... :)) J. "Romas" <rk@centras.lt> wrote in message news:k65rj5$1ja$1@trimpas.omnitel.net... > eee, Povilai tu neteisus. > Jei zuvis nedorota uzsaldoma ji gali tikrai stoveti ilgai, ir tai taikoma > visom > zuvim . Tik maiseliai paminejai , as i saldikli neskrosta > nevalyta ir neplauta zuvi tiesiog dedu i koki IKI maisuka ir viskas OK. > Vienintele zuvis kuri man nepatiko uzsaldyta po kokio menesio - lydeka, > labai jau sausa jos mesyte buvo. > > beje nepamirsk , kad didzioji dalis rukytu karsiu prekyboje yra buvusi > uzsaldyta , tiksliai zinau - net neplauna. > > ir dar tiksliai zinau - jei atsildei ir vel uzsaldei skonio nebebus nes is > jos isbega sultys ir amen. > > Romanas