Greiciausiai,kad taip ir yra.Bet isskirt tik majoneza siame kontekste nevertetu,nes jis net nera tiesiogiai paminetas,o jeigu nevalgyt viso kas pamineta,tai tada reik but visisku vegetaru ir bus saugu. "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message news:hb91qo$73i$1@trimpas.omnitel.net... > Klausimas : ar teisingai suprantu, kad tokiu majonezu galima užsikrėsti > salmonelioze ? Ar klystu ? > > http://vetytaametyta.blogas.lt/kaip-nesusirgti-salmonelioze-157.html : > "Pastaraisiais metais Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, salmonelioze > dažniausiai užsikrečiama nuo vištienos, kiaušinių ir jų produktų. Ypač > pavojingi nepakankamai iškepti ar išvirti kiaušinių, mėsos patiekalai, > įvairūs gaminiai iš faršo, paštetas, blyneliai, pyragėliai su mėsa. Jų > įdaras lieka pusiau žalias, todėl salmonelės bei jų toksinai ne tik > nespėja žūti, bet dar ir pasidaugina. Neretai salmonelioze užsikrečiama > suvalgius torto, pyragaičių, kremo, kuriems pagaminti naudojami žali > kiaušiniai." > > VE > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hb797k$mqg$1@trimpas.omnitel.net... >> Pasakoju: >> >> I aukstesni inda ileidziu kiausinio tryni,idedu sauksteli garstyciu,siek >> tiek druskos ir cukraus- sitie dalykai pagal skoni.Viska mikseriu >> suplaku.Tada labai leta srovele per indo sienele leidziu alieju,o >> mikseris vis suka ta mase.Ir taip leidziu ta alieju kol jau pastebiu,kad >> mase pasidare man priimtinos kocistensijos arba kiekio.Tada i ta >> mase,velgi leta srovele,suleidziu siek tiek rugstelejusio vandenuko - tai >> gali but ir vanduo su actu ir vanduo su citrinos sultim ir vanduo su taip >> megiama LPetkeviciaus citrinos rugstimi.Parugstintas vandenukas siek tiek >> suminkstina majonezo koncistensija ir padaro ji sviesesniu. >> >> P.S.Visi produktai greiztai turi buti kambario temperaturos! > >