kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :) "wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net... sveiki, turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit pasidalint patarimais?