Tema: Re: Ruginė duona duonkepėj
Autorius: bzik
Data: 2009-12-14 08:41:03
kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. 
Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :)  

"wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net...
sveiki,

turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis 
receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių 
miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal 
kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - 
neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip 
kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl 
bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto 
raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl 
liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit 
pasidalint patarimais?