Iskepus isimam ir isukam i drobini ranksluosti. Po poros dienu pats tas. Rugine sviezia visada lipnoka. Tokios dietologai nerekomenduojama valgyt, ypac sergantiems opalige. Reikia padziovint. "wytas" <ss@one.lt> wrote in message news:hg5ctd$flm$1@trimpas.omnitel.net... > tai gal čia ir yra viena iš paslapčių - iškepus palaukti nemažai, nes > kitu atveju kaip sakai: limpa prie peilio ir iš vaizdo naturaliai > neiškepus pasirodė :) > > bzik wrote: >> kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. >> Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :) >> >> "wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net... >> sveiki, >> >> turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis >> receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių >> miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal >> kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - >> neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip >> kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl >> bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto >> raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl >> liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit >> pasidalint patarimais?