Tema: Re: Ruginė duona duonkepėj
Autorius: wytas
Data: 2009-12-14 15:44:12
tai rimtai ar tik nebus blogas supratimas kaip atrodo ką tik iškepta 
ruginė duona :)


bzik wrote:
> Iskepus isimam ir isukam i drobini ranksluosti. Po poros dienu pats tas.
> Rugine sviezia visada lipnoka. Tokios dietologai nerekomenduojama valgyt, ypac sergantiems opalige. Reikia padziovint.
> 
> 
> "wytas" <ss@one.lt> wrote in message news:hg5ctd$flm$1@trimpas.omnitel.net...
>> tai gal čia ir yra viena iš paslapčių - iškepus palaukti nemažai, nes 
>> kitu atveju kaip sakai: limpa prie peilio ir iš vaizdo naturaliai 
>> neiškepus pasirodė :)
>>
>> bzik wrote:
>>> kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. 
>>> Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :)  
>>>
>>> "wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net...
>>> sveiki,
>>>
>>> turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis 
>>> receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių 
>>> miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal 
>>> kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - 
>>> neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip 
>>> kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl 
>>> bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto 
>>> raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl 
>>> liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit 
>>> pasidalint patarimais?