tai gal čia ir yra viena iš paslapčių - iškepus palaukti nemažai, nes kitu atveju kaip sakai: limpa prie peilio ir iš vaizdo naturaliai neiškepus pasirodė :) bzik wrote: > kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. > Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :) > > "wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net... > sveiki, > > turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis > receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių > miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal > kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - > neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip > kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl > bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto > raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl > liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit > pasidalint patarimais?