Nu nežinau, ant pakelio turi būti užrašyta :))) Iš esmės turi būti nurodyta, kaip užmaišyti (tiesiai į tešlą ar ruošti raugą) ir kiek laiko rauginti ("kildinti"). wytas schrieb: > > > Sausas fermentinis raugas gal ir gerai, bet ar laikėtės instrukcijų? > > pasirodysiu neišmanėlis, bet paklausiu - o kokios tos instrukcijos? > > > Ruta wrote: >> wytas schrieb: >>> sveiki, >>> >>> turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis >>> receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai >>> ruginių miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai >>> neiškepė. pagal kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su >>> kvietiniais miltais - neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. >>> mielės tokios pat, kaip kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir >>> neturėtų būt kaltos. dabar vėl bandėm per pusę su kvietiniais ir >>> dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto raugo. tai neiškilo matyt nei >>> kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl liko neiškepus. jau net >>> nežinom ką ne taip darom. gal kas galit pasidalint patarimais? >> >> Greičiausiai kaltas raugas (tiksliau, jo nebuvimas). "Ruginė duona" >> tai dar nereiškia tą juodą lietuvišką duoną :) Salykas tai tik daugiau >> dėl spalvos (niors šiek tiek skonio prideda). >> >> Sausas fermentinis raugas gal ir gerai, bet ar laikėtės instrukcijų? >> >> Esmė, ta, kad tešla turi "išrūgti". Tam jūsų duonkepėj turi būti >> funkcija, numatanti _bent_ 12 (geriau 16) valandų rūgimo laiką, t.y., >> užmaišius tešlą ji tam laikui "sustoja", palaikydama rūgimui >> reikalingą temperatūrą, ir tik po to kepa. Jei jos nėra, tai... >> blogai, nieko nebus, kepkit batonus geriau :)