"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:hg2hkv$k3f$1@trimpas.omnitel.net... > > Greiciausiai kaltas raugas (tiksliau, jo nebuvimas). "Rugine duona" tai > dar nereiskia ta juoda lietuviska duona :) Salykas tai tik daugiau del > spalvos (niors siek tiek skonio prideda). > > Sausas fermentinis raugas gal ir gerai, bet ar laiketes instrukciju? > > Esme, ta, kad tesla turi "isrugti". Tam jusu duonkepej turi buti funkcija, > numatanti _bent_ 12 (geriau 16) valandu rugimo laika, t.y., uzmaisius > tesla ji tam laikui "sustoja", palaikydama rugimui reikalinga temperatura, > ir tik po to kepa. Jei jos nera, tai... blogai, nieko nebus, kepkit > batonus geriau :) oi netiesa :) mano duonkepe skania juoda rugine duona, be jokiu specialiu 12/16val rugimo laiko, su sausu raugu ir salyklu bei mielemis iskepa per nepilnas penkias valandas. Viskas iskyla, rugsta ir t.t. Taip taip taip - visas pastabas, kad tai nera tikra juoda duona - priimu :) Taciau skonis - puikus. Spalva, kvapas - t.p. Tarkime su kmynais ir medumi. pagarbiai Oz.