Tema: Re: morku saldainiai
Autorius: trickyvic
Data: 2010-01-23 18:05:34
Kam dar ta kiaule pjauti, laikai kuily, melzi ir ragauji dar naturaliau 
o gali jamti ir tiesiai is taros tai cia auksciausia naturalumo pakopa

RS wrote:
> Nu jo, kam isvis ta kulinarija/kontiterija? Taigi atsipjovei ka tik 
> uzverstos kiaules gabala ir grauzi skaniai naturalia mesa ;)
> 
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:hjetbo$cmg$1@trimpas.omnitel.net...
>> primine "darbu" pamokas mokykloj, nu vaikams tai gal ir nieko buvo, 
>> bet dabar tai nevalgyciau
>> galima skaniai ir naturalia morka sugrauzt
>>
>>
>>
>> "maza" <XXX@XXX.lt> wrote in message 
>> news:hjcair$aaf$1@trimpas.omnitel.net...
>>> noriu pasidalinti savo senais-naujais atradimais:) pries pora dienu 
>>> namuose
>>> buvo gaminami morku saldainiai:)
>>> keistai skamba, bet visai skanu :)
>>>
>>> Pameginkit gal ir jums patiks
>>>
>>>
>>> tai gi reikia 2-3 moku, 100 gr sviesto, 500 gr cukraus ir 2 apelsinu
>>> zieveliu
>>> apelsinu zieveles tarkuojam tik pati geltonuma. Morkas supartkuojam per
>>> smulkia, smulkia burokine tarka arba per vadinama moku (man skaniau per
>>> pirmaja).
>>> Viskus ingridientus metam i keptuve ar troskintuve ir maisydami 
>>> verdame, ko
>>> prades kristalizuotis :), (tai reiskia kol keptuveje visiskai nelisk
>>> skyscio, turinys pakeis spalva (kokia ji net nemoku pasakyti grazi
>>> orandzine) :)
>>> Tada viska dedam pvz i leduku indelius arba i koki plastikini inda tokiu
>>> sluoksniu, kokius norit tureti saldainius,  ir vesiname, vestant ir
>>> kietejant spalva svieseja, artyn morkos spalvos viskas grizta.. is 
>>> leduku
>>> formos lengvai issiima, kadangi yra riebaliuku, o jei dejote i viena 
>>> inda,
>>> teks patiems supjaustyti..
>>>
>>>
>>> skanaus
>>>
>