Tema: Re: morku saldainiai
Autorius: A&G
Data: 2010-01-23 19:26:39
nu tikrai, o kam?
"RS" <a@b.c> wrote in message news:hjf4tr$k74$1@trimpas.omnitel.net...
> Nu jo, kam isvis ta kulinarija/kontiterija? Taigi atsipjovei ka tik 
> uzverstos kiaules gabala ir grauzi skaniai naturalia mesa ;)
> 
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:hjetbo$cmg$1@trimpas.omnitel.net...
>> primine "darbu" pamokas mokykloj, nu vaikams tai gal ir nieko buvo, bet 
>> dabar tai nevalgyciau
>> galima skaniai ir naturalia morka sugrauzt
>>
>>
>>
>> "maza" <XXX@XXX.lt> wrote in message 
>> news:hjcair$aaf$1@trimpas.omnitel.net...
>>> noriu pasidalinti savo senais-naujais atradimais:) pries pora dienu 
>>> namuose
>>> buvo gaminami morku saldainiai:)
>>> keistai skamba, bet visai skanu :)
>>>
>>> Pameginkit gal ir jums patiks
>>>
>>>
>>> tai gi reikia 2-3 moku, 100 gr sviesto, 500 gr cukraus ir 2 apelsinu
>>> zieveliu
>>> apelsinu zieveles tarkuojam tik pati geltonuma. Morkas supartkuojam per
>>> smulkia, smulkia burokine tarka arba per vadinama moku (man skaniau per
>>> pirmaja).
>>> Viskus ingridientus metam i keptuve ar troskintuve ir maisydami verdame, 
>>> ko
>>> prades kristalizuotis :), (tai reiskia kol keptuveje visiskai nelisk
>>> skyscio, turinys pakeis spalva (kokia ji net nemoku pasakyti grazi
>>> orandzine) :)
>>> Tada viska dedam pvz i leduku indelius arba i koki plastikini inda tokiu
>>> sluoksniu, kokius norit tureti saldainius,  ir vesiname, vestant ir
>>> kietejant spalva svieseja, artyn morkos spalvos viskas grizta.. is leduku
>>> formos lengvai issiima, kadangi yra riebaliuku, o jei dejote i viena 
>>> inda,
>>> teks patiems supjaustyti..
>>>
>>>
>>> skanaus
>>> 
>