o kur foto? :) "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message news:hjs8iu$vqv$1@trimpas.omnitel.net... > dariau sestadieni.... > septyniems asmenims > > du kalmarai > kazkoki 6 skotiski langustinai ar kazkas (maximoj toki panasus i vezius > tik su ilgom znyplem, bet tiktu ir karaliskos krevetes (cia labiau > dekoracijai nei maistui), tai emiau kad geriau atrodytu ba buvo > gimtadienio patiekalas.... > > pora papriku > keli svogunai > cesnakai > vistos kumpeliai, cia tie kur virs kulselu yra. (palei kila, ten 6 atrodo > ar 8, vienzo 2 standartiniai maximiniai sviezios vistenos padekliukai), > > Saldytos krevetes (nelukstents) (400 gramu) > vistos nugaru pora trejeta ir viso kito brudo (lauro lapai, svogunas, > morka, pipirai druska ir pan) buljonui (reiks apie litra +) > > Shafranas (vaje vaje....santamarios 0,4 gramo berods 18 LTL.... bet > zinoma visko nesunaudojau, nes safranas geras o ne koks turkiskas kurio > reikia arbatinio saukstelio kad bent spalva butu.....) > > va dar... vis galvojau kad kazka pamirsau, tai dar reikia ryziu..... :) > kokiu 400 gramu, as naudojau apvalius azijietiskus (nemushkit....kad ne > ispaniski) > > Procesas: > 1. Pasimarinavau supjaustyta kalmara su cesnakeliu ir juros gerybiu > prieskoniais > 2. islukstenau krevetes, galvas ismeciau, lukstus pasidejau (po to > suvyniojes i merliuka imeciau i buljona) > 3. Pakuriau buljona (nu ten neaiskinsiu, kad reikia putas nugriebinet ir > t.t.) > 4 Vista sukapojau kasnio dydzio gabalais, kaulus isemiau, skura imeciau i > sultini (cholesteroooooolis!!! mmmm.. jega!!!) > > 5. Paprika supjausciau juostelem (pradziai ziedais, po to ta zieda i 4 > dalis > 6.Vista apkepinau keptuvej ant alyvuogiu aliejaus. po to parejo paprika ir > svognas, nu zodziu viska sukepinau normaliai (gal tiek nereiktu, bet mano > zmona baisiai alergiska bet kokiam sulciu pasirodymui mesoje (nu tipo tada > jai "zalia" buna) > 7. isemiau viska is keptuves ir apkepinau kalmaru ziedus > 8. isemiau kalmarus, apkepinau ryzius, idejau shafrano koki 0.1g, kita > 0.1g imeciau i sultini. > , uzpyliau perkoshtu ir nusemtais riebalais sultiniu truputi ir > patroskinau kol ryziai suminkstejo. tada suverciau viska i keptuve, > pamaisiau, patroskinau truputi, uzdejau veziagyvius, krevetes, apvyniojau > keptuve folga ir idejau i 200C orkaite pusvalandziui. > > Po to dar pabarsciau svieziai kapotom petrazolem, pridejau citrinos > skilteliu (kiekvienam po viena, kaip ir veziagyviu. > Ir visa keptuve nukeliavo ant stalo. > > Skanaus. > > > > > > > > > 2010.01.28 13:40, Dautarte rašė: >> Pati negaminau, bet jei gaminciau, tai imciau sita recepta arba bent >> technologija: >> http://cuinera-catala.livejournal.com/8365.html >> Originaliau nebuna :) >> >> >> "marukas"<> wrote in message news:hjrs2c$9l2$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki, >>> >>> Pagriebe kaprizas pasigaminti paelja. Gal kas turit po ranka patikrinta >>> receptuka? Prioritetas butu su juros gerybemis, bet tiks ir kiti >>> varinatai >>> ;-) >>> >>> dekui ! >>> marukas >>> >>> >>> >> >> > > -- > MaRiUs > Kaunas