va, gerai kad priminei dar pries gala parejo saldyti zirneliai, koki 100 gramu..... ir pries kishant i orkaite pabarsciau mazu rutuliniu pomidoriuku perpjautu per puse.... "marukas" <marukasTRIMVIENAS@gmail.com> wrote in message news:hjsnu9$hg8$1@trimpas.omnitel.net... > Dekui, stiprus receptas, gal koki savaitgali reiks pabandyti :) Siam > vakarui nusibrousinau tai toki parastesni(netgi vistos nedejau, kerveciu > papildomai paemiau). Kartojo visi ! :) Bet cia gal del to, kad irgi to > safrano paemiau kaip marius rase... Nu to, kuris brangiau nei zole... > kainuoja. Neturiu jau linko po ranka tai ikopypastinsiu(sorry del > copyright'u): > > Vištienos > > 400g jūros gėrybių rinkinys > 2 raudoni svogūnai > 1 raudona paprika > 4 skiltelės česnako > 2 pomidorai (nulupti odeles ir išimti sėklas) > 1 šviežia aitrioji paprika > puodelis plikytų ryžių (dėjau maždaug iš akies) > 0,2g šafrano > druskos > pipirų > šviežių paustytų petražolių > > > atšilusias jūros gėrybes pakepinti kokias 4 min., išimti pasidėti į šalį. > į tą skystį (nuo jūros gėrybių jo lieka) dėti pusžiedžiais pjaustytą > raudoną svogūną ir pekepinti(irgi kokias 4min), tada sudėti juostelėmis > supjaustytą raudoną papriką (kepinti 4 min), po to dėti juostelėmis > supjaustytą pomidorą (be sėklų!), aitrųjį pipirą, pjaustytą česnaką, > juostelėmis pjaustytą vištieną, 0,1g šafrano. viską pakepinti 5-7min. Tada > išimti viską į indą, kur jūros gėrybės. > > į keptuvę (aš neturiu tokios keptuvės kokios reiktų, tai toliau viską > dariau troškintuvėj) pilti aliejaus, sudėti nuplautus ryžius, šiek tiek > juos pakepinti, pilti vandens (sakoma, kad tris kart tiek kiek ryžių. bet > man tai būtų buvę per daug jo. aš pyliau mažiau), dėti vėl 0,1g šafrano, > uždengti ir virti 20min (kadangi vandens vis tiek po 20min dar buvo likę, > tai ilgėliau teko pavirt. nors ryžiai buvo išvirę ir po 20min). tada dėjau > druskos, pipirų, petražolių ir sudėjau prieš tai pasiruoštą mišinį (jūros > gėrybes, vištieną, daržoves). viską sumaišiau, ir dar 5min ant silpnos > ugnies palikau. > > p.s. kai kas dar deda šaldytų/šviežių žirnių. ilgai galvojau ir galiausiai > nedėjau. (jūros gėrybių galima ir įvairesnių dėti (midijų/žuvies/daugiau > krevečių)) > > > "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message > news:hjs8iu$vqv$1@trimpas.omnitel.net... >> dariau sestadieni.... >> septyniems asmenims >> >> du kalmarai >> kazkoki 6 skotiski langustinai ar kazkas (maximoj toki panasus i vezius >> tik su ilgom znyplem, bet tiktu ir karaliskos krevetes (cia labiau >> dekoracijai nei maistui), tai emiau kad geriau atrodytu ba buvo >> gimtadienio patiekalas.... >> >> pora papriku >> keli svogunai >> cesnakai >> vistos kumpeliai, cia tie kur virs kulselu yra. (palei kila, ten 6 atrodo >> ar 8, vienzo 2 standartiniai maximiniai sviezios vistenos padekliukai), >> >> Saldytos krevetes (nelukstents) (400 gramu) >> vistos nugaru pora trejeta ir viso kito brudo (lauro lapai, svogunas, >> morka, pipirai druska ir pan) buljonui (reiks apie litra +) >> >> Shafranas (vaje vaje....santamarios 0,4 gramo berods 18 LTL.... bet >> zinoma visko nesunaudojau, nes safranas geras o ne koks turkiskas kurio >> reikia arbatinio saukstelio kad bent spalva butu.....) >> >> va dar... vis galvojau kad kazka pamirsau, tai dar reikia ryziu..... :) >> kokiu 400 gramu, as naudojau apvalius azijietiskus (nemushkit....kad ne >> ispaniski) >> >> Procesas: >> 1. Pasimarinavau supjaustyta kalmara su cesnakeliu ir juros gerybiu >> prieskoniais >> 2. islukstenau krevetes, galvas ismeciau, lukstus pasidejau (po to >> suvyniojes i merliuka imeciau i buljona) >> 3. Pakuriau buljona (nu ten neaiskinsiu, kad reikia putas nugriebinet ir >> t.t.) >> 4 Vista sukapojau kasnio dydzio gabalais, kaulus isemiau, skura imeciau i >> sultini (cholesteroooooolis!!! mmmm.. jega!!!) >> >> 5. Paprika supjausciau juostelem (pradziai ziedais, po to ta zieda i 4 >> dalis >> 6.Vista apkepinau keptuvej ant alyvuogiu aliejaus. po to parejo paprika >> ir svognas, nu zodziu viska sukepinau normaliai (gal tiek nereiktu, bet >> mano zmona baisiai alergiska bet kokiam sulciu pasirodymui mesoje (nu >> tipo tada jai "zalia" buna) >> 7. isemiau viska is keptuves ir apkepinau kalmaru ziedus >> 8. isemiau kalmarus, apkepinau ryzius, idejau shafrano koki 0.1g, kita >> 0.1g imeciau i sultini. >> , uzpyliau perkoshtu ir nusemtais riebalais sultiniu truputi ir >> patroskinau kol ryziai suminkstejo. tada suverciau viska i keptuve, >> pamaisiau, patroskinau truputi, uzdejau veziagyvius, krevetes, apvyniojau >> keptuve folga ir idejau i 200C orkaite pusvalandziui. >> >> Po to dar pabarsciau svieziai kapotom petrazolem, pridejau citrinos >> skilteliu (kiekvienam po viena, kaip ir veziagyviu. >> Ir visa keptuve nukeliavo ant stalo. >> >> Skanaus. >> >> >> >> >> >> >> >> >> 2010.01.28 13:40, Dautarte rašė: >>> Pati negaminau, bet jei gaminciau, tai imciau sita recepta arba bent >>> technologija: >>> http://cuinera-catala.livejournal.com/8365.html >>> Originaliau nebuna :) >>> >>> >>> "marukas"<> wrote in message news:hjrs2c$9l2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Sveiki, >>>> >>>> Pagriebe kaprizas pasigaminti paelja. Gal kas turit po ranka patikrinta >>>> receptuka? Prioritetas butu su juros gerybemis, bet tiks ir kiti >>>> varinatai >>>> ;-) >>>> >>>> dekui ! >>>> marukas >>>> >>>> >>>> >>> >>> >> >> -- >> MaRiUs >> Kaunas > >