Tema: Re: ricotta suris/varske - home made
Autorius: Dautarte
Data: 2010-02-01 23:34:58
Nu gal ir skanu. Bet... Visiskai pritariu auksciau atsakiusiems - ne ricotta 
tai... Nu negali tai buti ricotta... Ricotta suris du kartus "virtas" (ka ir 
reiskia pavadinimas), o cia net vieno nera...
Stai cia yra ricotta. Home made. Gaminama tikros italiskos mammos:
http://elladkin.livejournal.com/90983.html
Beje, ricotta ten iraso pabaigoje, pradzioje yra paprastas suris ;)
O cia apie mascarpone:
http://elladkin.livejournal.com/167103.html

Labai rekomenduoju sios merginos dienorasti. Ji labai vertina vietines 
tradicijas, teisingus produktus ir t.t., sakyciau net yra "kovojanti". 
Chapeau bas.

Man pvz. buvo absoliutus sokas, kad visame pasaulyje zinomas patiekalas 
spagetti alla bolognese (net filme "Krikstatevis" yra pateiktas receptas):
1. nera raudonas
2. originaliai ir teisingai nevalgomas su spagetti, nes regione, kur 
atsirado ragu alla bolognese, spageciai nera budinga makaronu rusis ir ragu 
alla bolognese valgoma tik su tagliatelle, lasagne arba polenta.
o receptas buvo uzregistuotas, kad nekiltu jokiu abejoniu del ingredientu ir 
kitu gamybiniu aplinkybiu - na sitas tai jau nebuvo sokas, pripratau, kad 
siais laikais tradicinius receptus/technologijas jau reikia registruoti, kad 
po to nebutu "ricottos" is saldyto kefyro ;) (sorry, apu)
http://elladkin.livejournal.com/275115.html
Rekomenduoju.


"apu" <> wrote in message news:hk68dt$2al$1@trimpas.omnitel.net...
> nu negaliu nepasidalinti. sori, jei jau buvo tokis dalykas.
>
> zmona padare ricotta suri/varske home made. nerealybe.
>
> Receptas:
>
> kefyras 1l (maisiuke) ir psio ;-)
>
> Maisiukas igrudamas i saldikli ir istraukiamas jau su uzsalusiu turiniu.
>
> Ledinis kefyras islupamas is maisiuko ir imetamas i merliuka.
>
> Merliukas su turiniu dedamas i keurasamti ar pakabinamas an ciaupo (mes 
> kabinom ir palikom pernakt), kad is atitirpancio turinio isvarvetu 
> skystis.
>
> Kai nusivarva - dedam i bliuduka ir ruosiam kas kaip nori. Galima deti 
> cesnako+ zoleliu; galima su uogiene/dzemu valgyti; tepti ant sausainiu ir 
> pan. kiekvieno fantazijos reikalas.
>
> Skanaus.
>
> A/
>
>
>