Nesu kugelio meistre, bet del cepelinu teko kovoti, kai "cepelinais" buvo pavadintas patiekalas pagamintas is tarkotu kopustu ir maltos mesos. Aisku Lietuvoje niekas kopustiniu kotletu nepavadintu cepelinais, bet uzsienyje... kartais reikia rimtai pakovoti ;) Dautarte. P.S. Nesu kovojanti, tik kartais tolerantiskumo truksta... "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message news:hk7khm$12d$1@trimpas.omnitel.net... >o ar gali u¾ra¹yti unikalu ir nepakartojam± cepelinu ar "kugelio" recept±? >Turbut nelabai. Taip pat ir bolonjezams bei pana¹iems "tradiciniams" >patiekalams yra tiek receptu, kiek trobu kaime :) Ai¹ku, spalva tai jau >svarbu (nors a¹ juos mačiau raudonus (tegu rudai raudonus) Italijoje) O >spageti ar taljatele čia tik niunasas, mačiau ir su vienais, ir su kitais. >"Kovoti" u¾ patiekalo "tradicijas" yra tas pats kas skelbti, kad mano troba >moka virti geriau u¾ kaimyno trob± :) > čia mano asmenine nekukli nuomone, todel susiparinti nera reikalo, jei k± > ;) > > "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message > news:hk7he1$tmq$1@trimpas.omnitel.net... >> Nu gal ir skanu. Bet... Visiskai pritariu auksciau atsakiusiems - ne >> ricotta tai... Nu negali tai buti ricotta... Ricotta suris du kartus >> "virtas" (ka ir reiskia pavadinimas), o cia net vieno nera... >> Stai cia yra ricotta. Home made. Gaminama tikros italiskos mammos: >> http://elladkin.livejournal.com/90983.html >> Beje, ricotta ten iraso pabaigoje, pradzioje yra paprastas suris ;) >> O cia apie mascarpone: >> http://elladkin.livejournal.com/167103.html >> >> Labai rekomenduoju sios merginos dienorasti. Ji labai vertina vietines >> tradicijas, teisingus produktus ir t.t., sakyciau net yra "kovojanti". >> Chapeau bas. >> >> Man pvz. buvo absoliutus sokas, kad visame pasaulyje zinomas patiekalas >> spagetti alla bolognese (net filme "Krikstatevis" yra pateiktas >> receptas): >> 1. nera raudonas >> 2. originaliai ir teisingai nevalgomas su spagetti, nes regione, kur >> atsirado ragu alla bolognese, spageciai nera budinga makaronu rusis ir >> ragu alla bolognese valgoma tik su tagliatelle, lasagne arba polenta. >> o receptas buvo uzregistuotas, kad nekiltu jokiu abejoniu del ingredientu >> ir kitu gamybiniu aplinkybiu - na sitas tai jau nebuvo sokas, pripratau, >> kad siais laikais tradicinius receptus/technologijas jau reikia >> registruoti, kad po to nebutu "ricottos" is saldyto kefyro ;) (sorry, >> apu) >> http://elladkin.livejournal.com/275115.html >> Rekomenduoju. >> >> >> "apu" <> wrote in message news:hk68dt$2al$1@trimpas.omnitel.net... >>> nu negaliu nepasidalinti. sori, jei jau buvo tokis dalykas. >>> >>> zmona padare ricotta suri/varske home made. nerealybe. >>> >>> Receptas: >>> >>> kefyras 1l (maisiuke) ir psio ;-) >>> >>> Maisiukas igrudamas i saldikli ir istraukiamas jau su uzsalusiu turiniu. >>> >>> Ledinis kefyras islupamas is maisiuko ir imetamas i merliuka. >>> >>> Merliukas su turiniu dedamas i keurasamti ar pakabinamas an ciaupo (mes >>> kabinom ir palikom pernakt), kad is atitirpancio turinio isvarvetu >>> skystis. >>> >>> Kai nusivarva - dedam i bliuduka ir ruosiam kas kaip nori. Galima deti >>> cesnako+ zoleliu; galima su uogiene/dzemu valgyti; tepti ant sausainiu >>> ir pan. kiekvieno fantazijos reikalas. >>> >>> Skanaus. >>> >>> A/ >>> >>> >>> >> >> >